Se înlocuiesc cartelele magnetice de la metrou. Vor fi carduri contactless

Ultima actualizare:

    Cardul contactless va înlocui cartela magnetică de la metrou
Cardul contactless va înlocui cartela magnetică de la metrou

Sistemul de intrare de la stațiile de metrou se modernizează. Cei de la Metrorex vor să înlocuiască cartelele magnetice cu carduri contactless, pe care doar le apropii de aparat. Ieri după-amiază, 7 decembrie, a fost postat anunțul de licitație pentru noile echipamente.

”Echipament de formatare carduri contactless, encodare și printare carduri contactless ultralight”. Aceasta este cerința Metrorex introdusă în sistemul electronic de achiziții publice.

Valoarea totală estimată a contractului este de 523.200 de lei, echivalentul a aproximativ 107.000 de euro, iar locul de executare este stația de metrou Piața Unirii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22 decembrie, ora 15.00. Sunt acceptate doar firmele care în ultimii trei ani au furnizat produse similare în valoare cumulată de 400.000 de lei, fără TVA. Cartelele magnetice vor fi folosite în paralel cu noile cardurile, acestea fiind retrase treptat din circulație.

”Pentru a nu se produce sincope în activitatea Metrorex, care transportă câteva sute de mii de călători în fiecare zi, primii care vor fi dotați cu noile carduri de acces vor fi angajații și membrii de familie ai acestora. Ulterior, sistemul va fi extins, însă trecerea nu va fi bruscă. Va fi o migrare treptată către noul sistem de taxare, bazat pe cartele contactless”, a declarat Gabriel Mocanu, directorul Metrorex, pentru Club Feroviar.

Se poate plăti călătoria la metrou și cu cardul bancar

Călătorii pot plăti cu cardul bancar contactless direct la porţile de acces în 43 de staţii din Bucureşti, încă din martie 2020. Sistemul dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecărei porţi de acces şi utilizează tehnologii ce permit ca atât plata călătoriei, cât şi deblocarea porţilor de acces să fie extrem de rapide.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de semnul contactless existent la nivelul porţii de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitentă, după care vor primi mesajul de „Acces liber”.

Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei, şi nu există comisioane bancare. În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/asa-arata-noul-sistem-de-acces-la-metrou

https://www.click.ro/news/bucuresti/ce-hal-arata-statiile-de-metrou

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net