Se îneacă cineva? Bella îi sare-n ajutor!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ciobănescul german Bella şi labradorul Cedric sunt doi câini speciali. Curajoşi, ei nu se tem să sară peste obstacole, să urce pe schele sau să caute în apă oameni aflaţi în pericol. Ei sunt eroi patrupezi în situaţii de urgenţă.

Bella şi Cedric, ambii în vârstă de 5 ani, se află în ajutorul voluntarilor Salvo şi Rescue TM. Vieţile lor sunt difererite de ale celorlalţi patrupezi aflaţi în grija oamenilor.

În loc de iarba moale din grădină şi liniştea căsuţei construite de stăpâni, ei au parte de spini, tufe, fierotanii ruginite şi încinse de soare, vagoane dezafectate, praf şi dărâmături de la marginea Timişoarei.

Bella se antrezează alături de labradorul Cedric specializat în salvarea victimelor de pe uscat

simeon stalpnicul png

Aşa se antrenează şi se pregătesc pentru situaţii de urgenţă, pentru intervenţii în zone calamitate, de risc maxim. Bella şi Cedric sunt singurii câini din România care au atestat pentru a participa la acţiuni umanitare internaţionale.

Bella este expertă în apă, iar Cedric este de neîntrecut în căutarea victimelor pe uscat. „Bella a descoperit deja victime înecate, când nimeni nu credea că acolo este un cadavru", a spus Alexandru Dascălu, proprietarul patrupedelor.

Cedric este dotat cu un ham în care se află un telefon mobil şi un recipient cu apă pentru eventualele victime

simeon stalpnicul png

Câinii sunt dotaţi cu un ham în care se găsesc o lanternă, un telefon mobil pentru ca persoanele descoperite să poată lua contact cu salvatorii şi un recipient cu apă. Au salvat de multe ori persoane de la moarte.

„Se antrenează zilnic. Nu le este frică de exerciţii. Treaba lor este să intre în locuri greu accesibile oamenilor şi să descopere posibile victime", a spus Eugene Szenasi, un fost poliţist ieşit la pensie care se ocupă de antrenamentul Bellei. Ambele patrupede sunt pregătite pentru acţiuni internaţionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net