Se grăbește! Guvernul adoptă modificările la Codul fiscal prin ordonanță de urgență

Ultima actualizare:

    Ședința de Guvern a fost ”mutată” la ora 13.00
Ședința de Guvern a fost ”mutată” la ora 13.00

Ședința de Guvern programată astăzi (8 noiembrie) la ora 15.00, a fost decalată cu două ore. Așa cum a declarat ieri, Mihai Tudose a anunțat că astăzi va fi aprobată o Ordonanță de Urgență care va modifica Codul Fiscal.

Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codului fiscal va fi adoptată azi (8 noiembrie) în şedinţa Guvernului. Actul normativ va prevedea şi transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, măsură contestată de sindicate, precum şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, decizie contestată de către primari.

Noile prevederi fiscale au fost criticate şi de patronate, sindicate, dar şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”, scrie digi24.ro.

Atât premierul Mihai Tudose, cât şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au susţinut că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu va genera reduceri de salarii ci, dimpotrivă, „este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea”.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net