Se dau lupte grele pentru a echipa medicii din linia întâi. Au venit măști și combinezoane tocmai din Malaezia

Ultima actualizare:

    Cutiile cu echipamentele medicale sunt distribuite de pompieriFotografii: IGSU
Cutiile cu echipamentele medicale sunt distribuite de pompieriFotografii: IGSU

Autoritățile se luptă ca să pună mâna pe echipamente pentru medicii din linia întâi. Acum, au reușit să cumpăre măști și combinezoane tocmai din Malaezia și Coreea de Sud. Acestea au început să fie distribuite către spitale de către pompieri.

Peste 200.000 de combinezoane și 300.000 de mănuși vor ajunge în perioada următoare la echipajele care intervin în prima linie pentru combaterea pandemiei generată de COVID-19.

Echipamentele de protecție au venit în țară încă de ieri, 28 aprilie, și au fost achiziționate, din Coreea de Sud și Malaezia, de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus.

„Toate eforturile noastre sunt concentrate la acest moment pentru a găsi echipamente pe care să le achiziționăm de pe o piață care este aproape goală și unde specula și șantajul au ajuns la nivel fără precedent, acestea fiind practicate chiar și la nivel producătorilor, nu numai al ditribuitorilor, indiferent de calitatea cumpărătorului”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

O mască este vâdută căte statul român chiar și cu 28 de lei bucata.

Măștile și combinezoanele sunt distribuite cu mașinile IGSU
Măștile și combinezoanele sunt distribuite cu mașinile IGSU

Distribuirea echipamentelor de protecție cumpărate din Malaezia și Coreea va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății, Ministerului Apărării Naționale și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor.

Guvernul Orban a repartizat sute de milioane de euro pentru achizițiile de echipamente medicale, imediat după declararea stării de urgență.

La nivel centralizat, atribuirile din bani publici se fac prin două căi: prin ONAC, instituție în subordinea Ministerului de Finanțe – prin licitație.  Prin Unifarm, companie deținută de Ministerul Sănătății – prin achiziție directă.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/lume/alte-350000-de-masti-ffp2-aduse-cu-o-cursa-tarom-din-china

https://www.click.ro/news/social/descinderi-la-speculantii-de-masti-si-dezinfectanti-produsele-confirscate-trimise

https://www.click.ro/news/national/video-cea-mai-mare-aeronava-din-lume-adus-romania-echipamente-pentru-medici

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net