Se dau lucrători la «Pensii» şi jefuiesc bătrâni

Ultima actualizare:

    Femeia  de 77 de ani  ne-a arătat cum au intrat  falşii funcţionari  peste ea în casă
Femeia de 77 de ani ne-a arătat cum au intrat falşii funcţionari peste ea în casă

Atenţie cui deschideţi uşa! Hoţii şi escrocii s-au specializat şi îşi adaptează metodele infracţionale la viaţa comunităţii. Ba se dau inspectori la Garda Financiară şi jefuiesc case de schimb valutar, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute în Capitală, ba se dau lucrători la «Pensii» şi intră în casele bătrânilor.

Un individ bine îmbrăcat a sunat la uşa apartamentului unui cuplu de batrâni: ea, 77 de ani, el 88 de ani. În bloc, situat într-o zonă centrală a Capitalei, nu se poate intra decât sunând la interfon, iar spargeri sau alte lucruri rele nu se întâmplaseră.

De aceea, oamenii au căzut uşor în plasa tânărului de 30-35 de ani, îmbrăcat ca un funcţionar. Soţul a deschis uşa, iar bărbatul în costum l-a salutat respectuos şi i-a spus că e de la Casa de Pensii, fluturând un gen de legitimaţie.

A zis "Sărut mâna" şi doamnei, apărută în spatele soţului, şi le-a spus dintr-o suflare lecţia bine învăţată: "S-au recalculat pensiile, ştiţi, iar eu am venit să vă aduc diferenţa pe care o aveţi de încasat, câte două milioane vechi de fiecare. N-am, însă, decât o hârtie de 500 de lei, deci va trebui să-mi daţi dumneavoastră rest 100 de lei. Am mai dat şi la alţii în bloc şi am rămas fără mărunt".

Evident, că a fost o modalitate de a pătrunde în locuinţă. Soţul i-a scos 100 de lei, apoi a fost rugat de "inspector" să-i aducă un pahar cu apă. I-a dat şi bătrânei de lucru, cerându-i ultimul talon de pensie, astfel că femeia a început să caute în dulăpiorul unde îşi ţinea actele.

Profitând de neatenţia bătrânilor, a luat de pe masă cele două bancnote de 500 de lei şi de 100, iar în drum spre uşă a înşfăcat şi geanta doamnei, lăsată pe măsuţa de pe hol. Bătrânii au constatat lipsa ei abia când a sosit poliţia şi femeia a trebuit să-şi caute buletinul.

Ambii au fost foarte afectaţi de cele întâmplate, iar bătrânul de 88 de ani a trebuit spitalizat a doua zi.

Hoţul nu a fost prins nici după două săptămâni. Poliţia Capitalei ne-a informat doar că, pe raza Secţiei 14 s-a înregistrat un singur caz cu acest mod de operare, deşi criminaliştii le spuseseră bătrânilor că mai au plângeri ale victimelor jefuite în propriile case.

Femeia care a furat 100.000 € de la casa deschimb a fost prinsă

Două zile a profitat de faptul că s-a îmbogăţit în câteva minute cu 100.000 de euro, banii "confiscaţi" de la casa de schimb valutar din centrul Capitalei.

"Inspectoarea" de la Garda Financiară a ajuns pe mâinile poliţiştilor bucureşteni în cursul zilei de ieri. Este vorba despre o femeie în vârstă de 44 de ani, pe nume Rafaela Gigi Preda, din Slobozia, localitate unde a şi fost prinsă.

Asta după ce oamenii legii dăduseră publicităţii marţi imagini cu cei doi escroci, surprinşi de camerele de supraveghere ale exchange-ului în timp ce intrau în magazin.

Şi bărbatul a fost identificat, urmând ca în cel mai scurt timp să fie şi el reţinut. Individul, cunoscut cu antecedente penale, are în jur de 35 de ani, înălţime 1,85 m, păr şaten deschis, faţa ovală, cu barbă scurtă şi mustaţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net