Se dau cu zmeul pe Marea Neagră şi iarna

Ultima actualizare:

    Cristian Hatman şi Adrian Constantinescu, îndrăgostiţi de aventură
Cristian Hatman şi Adrian Constantinescu, îndrăgostiţi de aventură

Adrenalină! Cristian Hatman (40 ani), din Constanţa, a ieşit cu zmeul pe mare din primele zile ale anului.

Practică kiteboarding de câţiva ani, sport pe care l-a învăţat de la instructorii de pe plaja H2O din Mamaia. Când vântul bate prielnic, Cristian îşi ia zmeul, costumul de neopren, cagula, mănuşile, harnaşamentul şi placa, apoi se duce pe plaja din capătul nordic al Mamaiei. 

Apa are temperaturi foarte scăzute în timpul iernii - sub 10 grade Celsius, dar costumul de protecţie este croit dintr-un material impermeabil, ce oferă izolare termică. Pentru Cristian, extrasezonul este anotimpul ideal pentru practicarea sportului. Constănţeanul lucrează ca distribuitor de scoici pentru localurile de pe litoral, astfel că în sezonul turistic nu are timp să respire. El preferă să vină la joacă doar când dă frigul. Pe plajă ies atunci doar împătimiţii sportului şi amatorii de plimbare, care se pot desfăşura în voie. 

La sfârşit de săptămână, lui Cristian i se alătură practicanţi de sporturi nautice care vin de la sute de kilometri depărtare: Bucureşti, Iaşi, Braşov. „Avantajul meu că stau la mare. Ceilalţi dau o fugă cum prind o zi liberă”, spune zâmbind Cristian. 

Adrian Constantinescu este instructor de sporturi nautice la plaja H2O din Mamaia şi deţine AKA Kiteboarding, un centru unde înveţi să îţi ţii echilibrul pe o placă, să te ghidezi după direcţia vântului şi să te deplasezi pe valuri purtat de zmeul care se ridică la zeci de metri înălţime. 

Pentru un curs de bază, care durează o zi, plăteşti 100 de euro. Pentru un curs de două zile se plăteşte taxa de 300 de euro. În patru zile reuşeşti să devii independent pe apă - ceea ce costă 450 euro. Un echipament profesionist costă 2.000 de euro. 

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net