Se dă startul lucrărilor la Centura Verde a Capitalei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Consilierii generali au aprobat în ședința de miercuri proiectul de hotărâre privind demararea procedurilor în vederea realizării Centurii Verzi a Capitalei.

„Acest proiect prevede extinderea suprafețelor împădurite din jurul Capitalei, ținta finală fiind atingerea normei de 30 de hectare de pădure-parc la mia de locuitori. Efectele vor fi benefice atât în ce privește protecția mediului cât și în direcția dezvoltării zonei metropolitane prin înființarea unor poli de interes turistic și de divertisment”, a spus edilul Gabriela Firea.

Concret, aprobarea proiectului de hotărâre presupune elaborarea studiilor pentru identificarea terenurilor pretabile la împădurire, a condițiilor pedologice și hidrogeologice, a speciilor adecvate de arbori, precum și stabilirea statutului juridic al terenurilor propuse.

Pentru realizarea Centurii Verzi, se are în vedere încheierea unor acorduri/protocoale cu autoritățile din județul Ilfov pentru a introduce programe de împădurire a unor suprafețe de la limita /vecinătatea orașului și identificarea surselor de finanțare, potrivit sursei citate.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net