Se anunță viscol şi ger năprasnic! Iarna vine devreme și pleacă abia în martie

Ultima actualizare:

    Meteorologii străini estimează că iarna 2018 va debuta cu ninsori încă din noiembrie
Meteorologii străini estimează că iarna 2018 va debuta cu ninsori încă din noiembrie

Primele estimări făcute de meteorologi nu arată deloc bine! Se anunță viscol şi ger năprasnic. În plus, iarna vine devreme și pleacă abia în martie.

Am avut o vară fără caniculă, cu multe ploi, în special, în prima parte estivală, iar temperaturile rar au depășit 30 de grade Celsius.

Și iarna 2018 se pare că va ieși din tipare. Organizaţia Meteorologică Mondială, agenţie ONU cu sediul la Geneva, anunță că iarna va fi lungă, din cauza unor curenți ce-și modifică traiectoria. Va începe devreme, la sfârșitul lunii noiembrie și va rămâne până în martie.

Iarna vine în forță în noiembrie

În mod neobișnuit, fenomenele extreme vor apărea la începutul lunii martie, când gerul năprasnic și viscolul vor lovi mai multe zone din Europa. Și probabilitatea producerii unui fenomen El Nińo este mare.

”Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018-2019”, a indicat într-un comunicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), o agenţie ONU cu sediul la Geneva.

Fenomenul El Nińo reapare în mod regulat şi constă într-o creştere a temperaturii Oceanului Pacific, împingând în sus temperaturile medii şi afectând cantitatea de precipitaţii la nivel global.

El Nińo este un fenomen meteorologic cu impact major asupra climei globale, care are drept rezultat, în diferite părţi ale lumii, seceta sau inundaţiile.

OMM subliniază că fenomenul El Nińo nu este singurul factor care determină modele climatice la nivel global.

În plus, potrivit experţilor, nu există neapărat o corelaţie directă între intensitatea unui episod El Nińo şi amploarea impactului său.

Uite cum va fi vremea săptămâna aceasta!

Meteorologii anunţă o săptămână caldă şi frumoasă, cu temperaturi normale sau chiar mai ridicate faţă de normalul perioadei.

În weekend însă, vremea se va răci şi vor apărea ploile.

Mâine, vremea va fi frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 6 și 16 grade.

Dimineața și noaptea, în zonele joase, mai ales din Transilvania, pe arii restrânse va fi ceață. În Capitală, cerul va fi variabil, cu maxime de 27 de grade.

Și miercuri, și joi vremea se meâine caldă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din vestul, nordul și centrul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 5 grade în estul Transilvaniei și 18 grade în Dealurile de Vest.

În zonele joase de relief, cu deosebire din centrul teritoriului, pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

În weekend, temperatura aerului va fi în scădere, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creștere. Vremea va fi caldă vineri, apoi temperatura va fi în scădere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net