Scrisoare către Tăriceanu după dizolvarea ALDE Dolj: «Ce părinte îşi omoară copilul?»

calin-popescu-tariceanu.jpg

calin popescu tariceanu mirat
Călin Popescu Tăriceanu, atacat de filiala ALDE-Dolj
foto: arhiva Click!

ALDE Dolj i-a transmis o scrisoare deschisă lui Călin Popescu Tăriceanu, în care îi solicită să anuleze decizia de dizolvare a filialei și să îl demită pe Daniel Chițoiu. Organizația îi reproșează lui Tăriceanu că a ales tranzacționismul în loc de liberalism, potrivit unui comunicat de presă.

Reacţia vine în contextul în care Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea filialei ALDE Dolj. Anterior, filiala ALDE Dolj votase vineri o rezoluţie prin care cerea convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o linie politică clară. Organizaţia mai stabilise susţinerea deputatului Ion Cupă pentru funcţia de ministru al Energiei.

„Noi, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, preşedinţi ai organizaţiilor locale,primari, viceprimari, Consilieri municipali şi locali, lideri ai OFLDE Dolj şi TLDE Dolj,

Vă scriem aceste rânduri dezamăgiţi şi revoltaţi. Dezamăgiţi de modul îmn care ne-aţi înşelat aşteptările şi în care lăsaţi să fie călcate în picioare toate efoturile şi resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament şi încredere, în toţi aceşti ani. Revoltaţi de modul în care încercaţi să anihilaţi munca noastră de a clădi o organizaţie care a trecut pragul electoral la toate confruntările în ultimii trei ani.

(...) Cum poate un om cu profilul dumneavoastră politic să accepte ca un funcţionar de partid -l-am numit pe dl. Chiţoiu- să dizolve dintr-un condei o întreagă organizaţie cu mii se membrii şi alte mii de simpatizanţi.

Cum puteţi să mai spuneţi românilor că sunteţi apărătorul drepturilor şi libertăţilor când, în partidul pe care îl conduceţi, dreptul la opinie şi libertate de exprimare sunt sancţionate drastic cu exluderi, radieri şi dizolvări? (...) Nu vă jucaţi, domnule Tăriceanu, cu destinele noastre şi ale organizaţiei Dolj, în care am pus atâta suflet, speranţe şi foarte multă muncă! Nu distrugeţi ALDE cu bună ştiinţă, domnule Tăriceanu! Ce părinte e acela care îşi omoară propriul copil?!”, se arată în scrisoarea trimisă, potrivit documentului remis MEDIAFAX.

 

Citeşte şi:

 

Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia de la șefia Senatului. Cui i-a oferit PSD funcția

Călin Popescu Tăriceanu și Dan Barna și-au anunțat candidatura. Vor la Cotroceni

Loading...

Citește și

  • Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seară, că reprezentanţii formaţiunii au decis să renunţe la continuarea guvernării împreună cu PSD. El a anunţat că ALDE va rămâne în opoziţie, iar el îşi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

  • calin popescu tariceanu baietel

    Călin Popescu Tăriceanu (67 de ani) este într-o formă fizică de invidiat şi acum am aflat cine este persoana care îl ţine în priză. Joi (9 mai), preşedintele Senatului a luat la pas parcul Alexandru Ioan Cuza de mână cu fiul lui cel mic (4 ani şi jumătate) pe care îl are cu Loredana Moise, a cincea soţie. Al doilea om în stat a devenit tătic la finalul anului 2014 şi a reuşit să păstreze discreţia în mai toate momentele personale, aşa că până acum se ştiu prea puţine detalii despre noua lui familie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1