Școlile din Ilfov trec în online? Reacția ministrului Cîmpeanu

Ultima actualizare:

    Elevii s-ar putea întoarce în bănci peste 14 zile de la intrarea în vigoare a măsurii, dacă incidența scade
Elevii s-ar putea întoarce în bănci peste 14 zile de la intrarea în vigoare a măsurii, dacă incidența scade

Toate școlile din Ilfov trec în online, a decis Direcția pentru Sănătate Publică a județului, în contextul în care rata de incidență a îmbolnăvirilor cu Covid a ajuns miercuri la 15.5 la mia de locuitori. Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, nu este de acord cu propunerea și spune că ISU și DSP și-au depășit atribuțiile. Prin urmare, deocamdată, nu se știe cum vor învăța elevii săptămâna viitoare.

UPDATE:  Ministrul interimar al Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că DSP Ilfov își depășește atribuțiile când cere trecerea în online a tuturor şcolilor din judeţ pentru 14 zile, iar solicitarea făcută este în afara cadrului legal.  

Cîmpeanu susține că sunt școli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit față de școlile din localitățile în care rata de infectare este foarte mare), potrivit Digi24. De asemenea, sunt școli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un număr maxim de elevi în clasă și sunt școli în care se învață într-un singur schimb, cu un număr mic de elevi în clasă.

În plus, există școli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor și profesorilor și sunt școli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

„Nu există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ. Decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învățământ. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU. DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”, spune ministrul Educației.

Şeful DSP Ilfov a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Teodor Gabriel Negulescu spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.

Șeful DSP Ilfov: „Avem localități și cu incidență 20”

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a afirmat şeful DSP Ilfov.

”Schimbarea este una foarte bună în contextul epidemiologic, eu ţin foarte mult cont de starea de bine a cetăţeanului şi a elevilor, să nu le luăm entuziasmul de a merge la şcoală, am încercat, nu s-a putut”, a adăugat el.

Școlile din Ilfov trec în online. Dacă rata scade, elevii se întorc în bănci

DSP Ilfov propune o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 octombrie, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în funcţie de rata incidenţei.

”Dacă avem scăderi, vom relua cursurile, şi eu am doi copii care nu vor să mai stea acasă. Mi-au spus: ”Tati, ne-ai distrus copilăria, de doi ani suntem acasă, nu am mers la şcoală”. Au terminat clasa a 11-a şi a 12-a fără să meargă la şcoală”, a declarat pentru News.ro Teodor Gabriel Negulescu. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net