Școlile din București vor fi închise luni și marți

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea a decis ca șoclile din București să fie închise luni și marți Foto: Mediafax
Gabriela Firea a decis ca șoclile din București să fie închise luni și marți Foto: Mediafax

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că elevii nu vor merge la școală luni și marți.

Ținând cont că vremea este din ce în ce mai rea, iar temperaturile sunt chiar și cu 10 grade mai scăzute decât normalul pentru această perioadă, primarul general al Capitalei a luat o decizie. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că elevii nu vor merge la școală luni și marți.

 „Luni și marți să nu aibă cursuri în București și probabil se va extinde această decizie, autoritățile locale vor lua această decizie”, a anunțat Firea. „Prefer să se spun că am fost ușor prea alertați decât să fie victime”, a adăugat ea. „Situația nu este de panică, dar nu este nici de stat cu mâinile în sân”, a mai spus primarul general.

"Având în vedere prognozele meteorologice anunţate de ANM, am luat şi noi câteva măsuri, le-am analizat foarte serios, responsabil, aseară, azi noapte, azi dimineaţă şi până în acest moment, în legătură cu măsurile care se impun, având în vedere că toate informaţiile din partea ANM s-au confirmat până acum, iar codul galben va deveni - cel puţin după informaţiile pe care le avem în acest moment - portocaliu, prin urmare, autorităţile, atât centrale, cât şi locale, au responsabilităţi legale pentru a diminua orice efecte neplăcute şi nedorite în legătură cu fenomenele meteo extreme. În primul rând ne interesează viaţa cetăţenilor şi sănătatea acestora şi mai puţin anumite critici. (...) Am luat decizia ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. (...) Este vorba despre vânt, ger, două fenomene suprapuse şi de asemenea ninsoare temporar abundentă", a anunţat primarul general la comandamentul de iarnă convocat la Primăria Capitalei.

Ne aşteaptă un început de săptămână de iarnă autentică, cu ger şi ninsori viscolite. De luni (26 februarie) de la ora 04.00 şi până marţi (27 februarie), ora 20.00 se vor înregistra ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol. În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Știre în curs de actualizare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net