Sclavie în Maramureş: O familie răpea bărbaţi şi-i obliga să muncească până la epuizare

Ultima actualizare:

    Victimele erau sechestrate, bătute, ameninţate şi infometateFOTO: adevarul.ro
Victimele erau sechestrate, bătute, ameninţate şi infometateFOTO: adevarul.ro

Cinci traficanţi de persoane din Maramureş au ajuns pe mâinile oamenilor legii după ce, timp de un an, au sechestrat mai multe persoane pe care le obligau să muncească pentru ei. Victimele nu aveau mâncare, erau ţinute sub lacăt şi muncite până la epuizare.

Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze gruparea formată din cinci membrii ai aceleiaşi familii, persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 26 de ani, suspectate de trafic de persoane. Cei cinci bărbaţi sunt acuzaţi că, timp de un an, au sechestrat cel puţin patru persoane pe care le obligau să muncească pentru ei până la epuizare. Victimele erau uneori răpite din gări şi ţinute în condiţii improprii, în încăperi încuiate cu lacăt, scrie adevarul.ro.

Victimele sunt persoane cu handicap psihic ori fără adăpost, care nu se pot întreţine singure şi nu au resurse de subzistenţă. Traficanţii îşi racolau victimele din zona Gării CFR Baia Mare. Profitând de imposibilitatea de apărare sau de discernământ a celor vizaţi, celor cinci bărbaţi le-a fost simpălu să-şi ducă victimele la adresele lor, în localitatea Bozânta Mică din Maramureş. Fie le promiteau că vor fi plătite adecvat pentru munci agrigole ori de îngrijire a animalelor, fie pur şi simplu le răpeau.

Bătuţi, înfometaţi şi ţinuţi încuiaţi

Ulterior, pentru a fi determinate să muncească, victimele erau suspuse abuzului fizic şi psihic, le erau confiscate actele şi telefoanele mobile, nefiindu-le permisă interacţiunea cu alte persoane. Mai mult, victimele erau supuse la acte de violenţă fizică şi ameninţări, înfometate şi sechestrate, spun anchetatorii DIICOT. Erau obligate să muncească până la epuizare în gospodăriile lor, fără a fi plătite, fără a fi hrănite corespunzător şi lipsindu-le de posibilitatea de a părăsi locaţiile respective.

Poliţia Română a precizat că în cauză sunt cercetaţi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 56 de ani. Cu ocazia percheziţiei domiciliare, într-una dintre încăperile unei gospodării a fost găsită sechestrată o persoană de sex masculin. ”Acesta era încuiat sub lacăt într-o încăpere din gospodăria inculpatului încă din data de 01.06.2020, fiind răpit şi adus prin metodele menţionate de către membrii grupării infracţionale, care începuseră astfel să-şi „refacă” stocul de sclavi”, a mai transmis DIICOT. Procurorii au reuşit până acum să probeze activitatea infracţională a grupării cu privire la aceleaşi fapte săvârşite asupra altor 4 persoane.

Citeşte şi:

Sechestrată şi violată, a fost găsită de poliţişti după ce le-a dat adresa exactă

Copilul dispărut din Focșani a fost răpit de un pedofil. Infractorul a fost reţinut

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net