Sclavie în Maramureş: O familie răpea bărbaţi şi-i obliga să muncească până la epuizare

maramures.jpg

perchezitie intr-o casa din Maramures
Victimele erau sechestrate, bătute, ameninţate şi infometate
FOTO: adevarul.ro

Cinci traficanţi de persoane din Maramureş au ajuns pe mâinile oamenilor legii după ce, timp de un an, au sechestrat mai multe persoane pe care le obligau să muncească pentru ei. Victimele nu aveau mâncare, erau ţinute sub lacăt şi muncite până la epuizare.

Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze gruparea formată din cinci membrii ai aceleiaşi familii, persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 26 de ani, suspectate de trafic de persoane. Cei cinci bărbaţi sunt acuzaţi că, timp de un an, au sechestrat cel puţin patru persoane pe care le obligau să muncească pentru ei până la epuizare. Victimele erau uneori răpite din gări şi ţinute în condiţii improprii, în încăperi încuiate cu lacăt, scrie adevarul.ro.

Victimele sunt persoane cu handicap psihic ori fără adăpost, care nu se pot întreţine singure şi nu au resurse de subzistenţă. Traficanţii îşi racolau victimele din zona Gării CFR Baia Mare. Profitând de imposibilitatea de apărare sau de discernământ a celor vizaţi, celor cinci bărbaţi le-a fost simpălu să-şi ducă victimele la adresele lor, în localitatea Bozânta Mică din Maramureş. Fie le promiteau că vor fi plătite adecvat pentru munci agrigole ori de îngrijire a animalelor, fie pur şi simplu le răpeau.

Bătuţi, înfometaţi şi ţinuţi încuiaţi

Ulterior, pentru a fi determinate să muncească, victimele erau suspuse abuzului fizic şi psihic, le erau confiscate actele şi telefoanele mobile, nefiindu-le permisă interacţiunea cu alte persoane. Mai mult, victimele erau supuse la acte de violenţă fizică şi ameninţări, înfometate şi sechestrate, spun anchetatorii DIICOT. Erau obligate să muncească până la epuizare în gospodăriile lor, fără a fi plătite, fără a fi hrănite corespunzător şi lipsindu-le de posibilitatea de a părăsi locaţiile respective.

Poliţia Română a precizat că în cauză sunt cercetaţi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 56 de ani. Cu ocazia percheziţiei domiciliare, într-una dintre încăperile unei gospodării a fost găsită sechestrată o persoană de sex masculin. ”Acesta era încuiat sub lacăt într-o încăpere din gospodăria inculpatului încă din data de 01.06.2020, fiind răpit şi adus prin metodele menţionate de către membrii grupării infracţionale, care începuseră astfel să-şi „refacă” stocul de sclavi”, a mai transmis DIICOT. Procurorii au reuşit până acum să probeze activitatea infracţională a grupării cu privire la aceleaşi fapte săvârşite asupra altor 4 persoane.

 

Citeşte şi:

 

Sechestrată şi violată, a fost găsită de poliţişti după ce le-a dat adresa exactă

 

Copilul dispărut din Focșani a fost răpit de un pedofil. Infractorul a fost reţinut

Loading...

Citește și

  • Cristina Bistriceanu este asistenta bătută de amant

    Momente de groază pentru o asistentă din Iaşi. Femeia a fost bătută şi violată de amantul ei. Când a scăpat din infern a mers direct la poliţie şi a făcut plângere. Pentru faptele sale, agresorul ar putea ajunge în spatele gratiilor.

  • Angelica Balaş (32 de ani) trăieşte de jumătate de an un adevărat calvar. Soţul ei a bătut-o, a umilit-o şi a siluit-o să întreţină relaţii sexuale. A intentat divorţ şi-n ziua în care credea că va scăpa de bărbatul violent, acesta a răpit-o din faţa judecătoriei şi a batjocorit-o din nou.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1