A schimbat şevaletul cu iPad-ul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Încă o româncă de care să fim mândri! Alina Teodorescu (31 de ani) a înregistrat un succes uriaş peste hotare cu picturile ei, iar acum are prima expoziţie în ţara natală. Tânăra pictează pe pânză, hârtie, plexiglas şi, mai nou, pe iPad cu ajutorul unei aplicaţii speciale.

Alina iubeşte atât de mult ceea ce face încât nu a vrut să risipească nici un strop de inspiraţie. Şi cum studioul şi şevaletul nu sunt întotdeauna la îndemână, a început să picteze pe tabletă. Frumoasa moldoveancă s-a născut cu arta în sânge. Schiţele ei erau apreciate încă din copilărie, când tatăl o răsplătea pentru fiecare desen realizat cu bani sau bomboane.

Lucrările pictoriţei se vând cu preţuri între 300 şi 3.000 de euro

simeon stalpnicul png

Pe unele dintre picturile realizate cu iPad-ul, artista le printează pe hârtie fotografică

simeon stalpnicul png

Mai târziu, pe perioada liceului, a pictat biserici întregi alături de părintele ei drag. După ce a lucrat opt ani în ţară ca designer de interior, Alina s-a mutat la Londra, unde a absolvit cursurile Institutului de Artă "Sotheby's".

A urmat un an plin de călătorii prin lume. Tânăra a vizitat în jur de 30 de ţări. "Eram în continuă mişcare, mereu în avioane şi timpul dedicat picturii era limitat. Aşa că a trebuit să mă adaptez tehnologiei şi, cu ajutorul aplicaţiei "Brushes" (Pensule), am început să fac schiţe pe iPad. Un artist are nevoie de un studio şi o anumită stare de spirit ca să picteze. Dacă nu-ţi expui rapid ideile, le pierzi. Cu tableta reuşesc să imortalizez imediat trăirile şi emoţiile proprii", ne-a spus artista.

Pe unele dintre picturile realizate cu iPad-ul, Alina le printează pe hârtie fotografică, pe altele le reproduce pe pânză, hârtie sau plexiglas (o sticlă pe care desenează cu markere pe bază de alcool). Prima ei expoziţie a avut loc în luna iunie a acestui an la Beirut, în Liban. Pe lângă aprecierile artiştilor, în doar trei zile, cât a durat expoziţia, Alina a vândut peste 50 la sută din picturile expuse. Preţul lor variază între 300 şi 3.000 de euro. Expoziţia Alinei o puteţi admira timp de o lună, la turnul BRD din Piaţa Victoriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net