Schimbarea la față, superstiții: Ce îi sperie pe români în această zi

Ultima actualizare:

    Schimbarea la față, superstiții: fetele nu au voie să se spele în această zi
Schimbarea la față, superstiții: fetele nu au voie să se spele în această zi

În fiecare an, la data de 6 august, creștinii sărbătoresc Schimbarea la față. Superstiții păstrate din generație în generație îi înspăimântă pe români în această zi, care se feresc să facă anumite lucruri pentru a nu avea un an plin de necazuri și supărări. Iată ce lucruri nu fac românii în această zi de sărbătoare.

În ziua în care se sărbătorește Schimbarea la față, superstiții îngrozitoare le amintesc românilor că își pot compromite întregul an. Nerespectarea obiceiurilor în această perioadă le poate aduce „pedepse” cumplite creștinilor, care își pot pune în pericol familia și casa în cazul în care fac ceva interzis în această perioadă.

Schimbarea la față, superstiții: Lucruri interzise pentru creștini

De Schimbarea la față, superstiții legate de treburile făcute prin casă sunt obișnuite, la fel ca și în cazul celorlalte sărbători. De exemplu, femeile care spală rufe în ziua de 6 august vor fi invadate de păduchi și ploșnițe, iar fetelor care se spală de această sărbătoare nu le va mai crește părul. Mai mult, creștinii nu au voie să se certe cu nimeni, indifferent dacă este vorba de dușmani sau persoane apropiate lor. Acest lucru le-ar putea schimba starea de spirit într-una negativă pe toată perioada anului. Cele care curăță casa riscă să își vadă gospodăriile năpădite de insecte, potrivit historia.ro. Cât despre cei care nu-și văd umbra capului în lumina soarelui, se spune că vor muri până la sfârșitul anului.

În ceea ce privește Schimbarea la față, superstiții despre boabele de struguri îi îndeamnă pe agricultori să se înfrupte din acest fruct. Deși strugurii încă nu sunt făcuți la această vreme, se spune că aceștia au un rol vindecător pentru intestine în această zi de sărbătoare.

Schimbarea la față, superstiții: Ce lucruri bune aduce sărbătoarea

De Schimbarea la față, superstiții există și despre lucrurile bune care s-ar putea întâmpla în această zi. Se spune că oamenii care se afundă în rugăciune pe 6 august ar putea scăpa de o patimă sau de o boală. Cât despre femeile însărcinate, se spune că dacă respect cu sfințenie regulile acestei sărbători, vor avea o naștere ușoară, iar copiii lor vor fi sănătoși tun. Odată cu Schimbarea la față, superstiții privitoare la dezlegarea la pește spun că acesta se mănâncă pentru bucuria praznicului care va avea loc în timpul praznicului Sfintei Marii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net