Scene şocante cu un preot care bruschează un bebeluş în timpul botezului! Părinţii privesc înmărmuriţi

Ultima actualizare:

    Preotul îşi iese din fire şi bruschează bebeluşul, care plângeafoto: captură video
Preotul îşi iese din fire şi bruschează bebeluşul, care plângeafoto: captură video

O slujbă de creştinare atipică a avut loc recent la biserica Sf. Constantin şi Elena din Brăila, sub privirile îngrozite ale părinţilor. Un preot s-a enervat pe un bebeluş care plângea şi l-a scufundat în cristelniţă cu brutalitate. Imaginile sunt greu de privit. Reprezentanţii Patriarhiei au cerut Arhiepiscopiei Dunării de Jos declanşarea unei anchete. Deşi cadrele surprinse vorbesc de la sine, părintele nu consideră că a făcut ceva greşit.

O criză de nervi a făcut preotul Traian Mazăre (64 de ani) în timpul slujbei de creştinare a unui bebeluş şi s-a răzbunat direct pe copil. Părintele a fost filmat în timp ce bruschează bebeluşul, purtându-se de parcă ar fi avut în mâini un obiect. Vizibil nervos, preotul refuză iniţial să îl mai scufunde în cristelnită, iar micuţul simte agitaţia şi se agaţă cu mânuţele de hainele lui preoţeşti. Gestul parcă îl scoate şi mai tare din minţi. În tot aceşti timp, părinţii asistă muţi la ce se întâmplă în faţa lor şi încearcă să-l ajute de preot. Întrebat de ce a avut această atitudine străgătoare la cer, preotul s-a scuzat senin că "era supărat pe duhovnic pentru că nu-l ajuta". 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că imaginile cu preotul Traian Mazăre de la Biserica „Sf. Constantin şi Elena” sunt „tulburătoare şi regretabile”, solicitând Arhiepiscopiei Dunării de Jos declanşarea unei anchete. „Preotul iese în evidenţă prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sfânta Taină a Botezului, gesturi lipsite de delicateţe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. Gesturile l-au bruscat pe micuţ şi i-au surprins pe cei care au participat. Patrahia invită Arhipescopia Dunării de Jos să declanşeze o anchetă în ceea ce îl priveşte pe proet. Sunt imagini tulburătoare şi regretabile. Vom urmări cazul cu mare atenţie”, a spus Bănescu.

Poliţia din Brăila s-a autosesizat şi va face verificări în cazul preotului filmat cum bruschează un bebeluş în timpul botezului.

„Oamenii legii urmează să stabilească dacă sunt îndeplinite elementele constitutive ale săvârşirii unei infracţiuni”, a precizat subinspector Laura Dan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net