Scenarii pentru începerea școlii. Cum vor învăța elevii din București în funcție de sector

elevi-la-scoala-cu-masca.jpg

Elevi care stau în bănci la școală și poartămască de protecție
Anul școlar 2020-2021 începe la 14 septembrie. Până pe 10 septembrie fiecare unitate de învățământ va decide scenariul după care vor învăța elevii
Sursa foto: Shutterstock

Există scenarii diferite pentru începerea școlii, atât în unitățile de învățământ din București, cât și în cele din țară. În timp ce unii elevi vor veni zi de zi la școală, alții vor învăța numai de acasă. Sistemul de învățământ hibrid va fi pus în parctică doar în orașele din zona „galbenă”.

Anul școlar 2020 - 2021 ar putea începe după scenarii diferite în București, Capitala fiind împărțită, din punct de vedere epidemiologic, între scenariile galben și verde. Iată cum vor învăța elevii în funcție de sector!

Ministerul Sănătății a publicat luni lista incedenței cazurilor de Covid-19 în București și în localitățile din întreaga țară. Pe baza anchetelor epidemiologice efectuate în ultimele 14 zile, există trei scenarii după care vor învăța elevii în noul an școlar: scenariul verde, galben și roșu.

Scenarii pentru începerea școlii. Cum vor învăța elevii din Capitală

Din fericire, în București nici un sector nu se află în scenariul roșu, așa că unii elevi vor veni la școală, iar alții vor urma orele de curs prin rotație.

Cum vor învăța elevii din sectoarele 1,2 și 6

Elevii din sectoarele 1,2 și 6 vor urma cursurile prin rotație deoarece aici a intrat în vigoare scenariul galben. Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Cum vor învăța elevii din sectoarele 3,4 și 5

Elevii din sectoarele 3,4 și 5 sunt cei mai norocoși deoarece vor veni la școală zi de zi. Aceste trei zone din București se află sub incidența scenariului verde. În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Trei scenarii pentru începerea școlii au fost adoptate de către autorități, iar fiecare unitate de învățământ va opta pentru cea mai bună variantă. Decizia va fi comunicată până la data de 10 septembrie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1