Scapă sau nu de închisoare? Dan Voiculescu: “Ar fi neplăcută o pedeapsă cu executare”

Ultima actualizare:

    Judecătorii au respins toate cererile de amânare formulate de Dan Voiculescu
Judecătorii au respins toate cererile de amânare formulate de Dan Voiculescu

Fondatorul trustului Intact şi al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a ajuns luni la sediul Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă procesul privind privatizarea ilegală a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Azi judecătorii audiază inculpaţii din acest dosar controversat.

UPDATE Primele declaraţii după audiere

“Judecătorii au fost corecţi, toate întrebările au fost corecte şi pertinente”, a declarat Voiculescu la ieşirea din sala de judecată Voiculescu. Întrebat loc ocupă acum în rândul oligarhilor din România: “Oligarhii, pe lângă lucrurile rele, au şi lucruri bune, cum ar fi faptul că asigură locuri de munca”, adăugând: “Eu nu sunt oligarh, sunt pensionar”. “Ar fi neplăcută o pedeapsă cu executare”, a mai spus Voiculescu. 

UPDATE Voiculescu a ieşit de la audieri şi a făcut primele declaraţii.

UPDATE Cum explică omul de afaceri modul în care a intrat în posesia acţiunilor la ICA, pe care le-a donat apoi fiicelor sale. “Am acordat un împrumut către ICA pentru plata unor datorii. Împrumutul a fost sub dobânzile pieţei. Nu mi-au mai restituit banii la termen şi mi-au cedat acţiuni. Acţiunile care mi s-au predat s-au adăugat acţiunilor pe care le aveam prin cumpărare. Acţiunile cumpărate de mine sunt noi şi nu au nici o legatură cu acţiunile de la momentul privătizării. În 2006 am cedat acţiunile în cote egale fiicelor, din motive personale

UPADTE Voiculescu bate câmpii pe subiecte care nu vizează cauza. Judecătoarea îi cere să vorbească despre privatizarea ICA. “Când s-a facut privatizarea ICA, eu nu mai eram nici la Crescent, nici la Grivco. Am cedat împuternicirea de la Crescent în 94 – 95”, a spus Voiculescu.

UPDATE Voiculescu depune un memoriu în care se plânge de ancheta DNA: “procurorul de caz a intimidat martorii ca să mă indice ca vinovat”.

UPDATE A început audierea lui Voiculescu, la cererea sa. Omul de afaceri se declară nevinovat.

După şase ani de proces, tergiversări, amânări şi trucuri avocăţeşti, dosarul privatizării ICA se apropie de final. Dan Voiculescu ar putea afla azi dacă va fi condamnat pentru privatizarea frauduloasă a institutului din Bănseasa sau dacă va fi pus în libertate. Voiculescu are dreptul la ultimele pledoarii pentru a-şi susţine nevinovăţia, urmând ca instanţa să se pronunţe în acest caz. Voiculescu a refuzat să facă declaraţii înainte de a intra în sala de judecată. În ciuda apărării pe care şi-a construit-o temeinic, Dan Voiculescu pare pregătit pentru o eventuală condamnare.

Înainte de judecată, avocaţii lui Voiculescu au anunţat că vor depune apel împotriva sechestrului pus pe bunurile politicianului şi pe cele aparţinând fiicelor lui. Apărătorii lui Voiculescu au apelat apoi la un alt tertip pentru a câştiga timp: au cerut amânarea cauzei, solicitare care a fost respinsă de judectători.

Până să afle verdictul în cazul ICA, fondatorul Partidului Conservator a trecut pe la Poliţia Ilfov, pentru a demonstra că respectă termenii controlului judiciar impus de procurorii DNA într-un alt dosar, în care este acuzat de şantaj, informează realitatea.net. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net