Scandalul Hexi Pharma. Cinci spitale își reiau activitatea, după o zi de restricții

Ultima actualizare:

    Dezinfectanții Hexi Pharma, vânduți spitalelor românești erau diluați chiar și de 4.200 de ori
Dezinfectanții Hexi Pharma, vânduți spitalelor românești erau diluați chiar și de 4.200 de ori

De azi se fac din nou operații în cinci unități spitalicești din România, care și-au restrâns joi activitatea din cauza dezinfectanților diluați cu apă. Reprezentanții Guvernului au cerut șefilor de spitale să asigure doar urgențele, după ce analizele de laborator au relevat că substanțele folosite la dezinfectarea sălilor de operație și a instrumentarului, livrate de Hexi Pharma, erau diluate și de 4.200 de ori.

Spitalul Județean Dolj, Institutul „Marius Nasta” din București, Spitalul de Pediatrie Galați, Spitalul Județean Teleorman și Spitalul Județean Olt și-au reluat activitatea normală azi, după 24 de ore de restricții impuse de Ministerul Sănătății. Autoritățile i-au anunțat joi pe managerii celor cinci spitale și pe reprezentanții direcțiilor de sănătate publică să renunțe la folosirea dezinfectanților de la Hexi Pharma, după ce s-a constatat că aceștia erau diluați cu apă în proporție covârșitoare. În aceste 24 de ore, medicii au efectuat doar intervenții urgente, refuzând operațiile care ar fi pus în pericol sănătatea sau chiar viața pacienților lor.

Oficialii ministerului le-au dat mână liberă managerilor de spital să cumpere alți dezinfectanți, în regim de urgență și fără licitație, în limita a 15.000 de euro, scrie hotnews.ro.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net