Scandalul enterovirozei la Şcoala 27 din Capitală. DSP cere covoare dezinfectante la intrare

Ultima actualizare:

    DSP a cerut covoare dezinfectante la intrarea în şcoalăfoto: captura Facebook
DSP a cerut covoare dezinfectante la intrarea în şcoalăfoto: captura Facebook

Ministerul Sănătăţii a reacţionat în cazul copiilor din Şcoala 27 din Bucureşti dar şi două creşe din Capitală unde au apărut suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus. Instituţia a transmis că Direcţia de Sănătate Publică nu a identificat focare de enetroviroze în unităţile respective. Însă inspectorii au făcut mai multe recomandări, între care şi amplasarea de covoare dezinfectante la intrările în unităţile de învăţământ.

„Urmarea sesizărilor primite privind apariția unor suspiciuni de îmbolnăvire cu enterovirus a elevilor din Municipiul Bucureşti, specialişti din cadrul DSPMB s-au deplasat în perioada 25- 26 septembrie 2019, în trei unităţi de învăţământ ( două creşe şi o școală primară) pentru  evaluarea situației”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Institituţia precizează că reprezentanții DSPMB nu au identificat focare de enterocolite sau enteroviroze  în  unitățile școlare.

Şase recomandări în urma suspiciunii de enteroviroză de la Şcoala 27. DSP cere covoare dezinfectante

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au mers la şcoala respectivă şi au decis că trebuie să se facă dezinfecţie. Iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu a fost necesară întreruperea cursurilor.

Cu toate că autorităţile spun că nu este cazul să ne alarmăm, au emis câteva recomandări pentru unităţile şcolare implicate:  

1. efectuarea  curăţeniei şi dezinfectiei spaţiilor de învăţământ, a suprafeţelor de lucru şi  aerisirea sălilor de clasă,

2.  copiii absenţi 3 zile consecutiv vor reveni în colectivitate cu aviz epidemiologic eliberat de medic specialist.

3. efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în colectivitate, acţiune care se va consemna în registrul de triaj epidemiologic.

4. monitorizarea şi raportarea către DSPMB a cazurilor nou apărute cu afecţiuni digestive sau repiratorii.

5. la intrările unităţii de învăţămant vor fi amplasate covorașe imbibate cu soluție clorigenă.

6. elevii vor fi reinstruiţi cu privire la spălatul mâinilor, mai ales după folosirea toaletei  cât şi înainte de a mânca

De la începutul anului şcolar şi până în prezent, în municipiul Bucureşti au fost raportate, de către spitalele de boli infecţioase şi  spitalele de pediatrie, un numar de 45 cazuri de gastroenterocolite /enterocolite, la copiii din colectivităti, din care 23 de cazuri în grădinițe.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, specialiștii DSPMB vor continua verificările şi în alte unități de învățământ din Capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net