Scandal sexual la Ambasada Irakului din București. Reacția MAE

Ultima actualizare:

    Florentina s-a plâns că a fost agresată sexual de un consul la Ambasada Irakului din Bucureștifoto: captură Libertatea
Florentina s-a plâns că a fost agresată sexual de un consul la Ambasada Irakului din Bucureștifoto: captură Libertatea

Ministerul de Extene l-a convocat de urgență pe ambasadorul Republicii Irak în România, după ce două angajate ale ambasadei au acuzat un consul de agresiune sexuală.

Scandalul sexual de la Ambasada Irakului din București a ieșit la iveală în urmă cu câteva zile, când Florentina, angajată pe postul de ospătar, a povestit cum consulul Mohammed Al-azzawi i-ar fi făcut avansuri, ar fi hărțuit-o și chiar ar fi agresat-o sexual.

Femeia a declarat pentru TVR că problemele ar fi început la sfârșitul anului trecut când, în locul ambasadorului, a rămas consulul Mohammed Al-azzawi. Se pare că și menajera ar fi fost în aceeași situație, însă aceasta a demisionat.

Ambele angajate s-au plâns colegelor, însă femeile irakiene le-au spus că religia nu le permite să îi facă observație diplomatului. Florentina i-a povestit și noului ambsador ce s-a întâmplat, dar nu a găsit înțelegere. Ba mai mult, a fost anunțată că i se va desface contractul de muncă pentru că, de la 1 decembrie, se desființează poziția de ospătar din organigrama ambasadei.

MAE  a fost informat de scandalul sexual printr-un memoriu

Miercuri, 21 noiembrie, Ministerul de Externe a anunțat că l-a convocat în regim de urgenţă pe ambasadorul Republicii Irak în România, după ce a fost sesizat pe aceată temă prin intermediul unui memoriu.

"După primirea memoriului, Ministerul Afacerilor Externe a convocat în regim de urgenţă ambasadorul Republicii Irak în România. Cu acest prilej, s-a subliniat că orice acte sau fapte de hărţuire sunt în totală contradicţie cu normele etice şi valorile societăţii europene, în general, şi ale societăţii româneşti, în particular, motiv pentru care subiectul este tratat cu foarte mare atenție de către autorităţile române, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe.

Şeful misiunii diplomatice irakiene în România a dat asigurări părţii române că va analiza cu toată seriozitatea şi responsabilitatea sesizarea menționată și, în măsura în care faptele semnalate se confirmă, va cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Irak să ia măsuri ferme, în conformitate cu procedurile irakiene", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Mohammed Ibraheem Waheed AL-AZZAWI a devenit şeful misiunii diplomatice a Irakului în ţara noastră în luna ianuarie, după ce ambasadorul a fost rechemat în ţara sa. În acest moment, se pare că acesta nu se mai află în România. 

Citește și:

VIDEO Scandal sexual cu minore

Scandal! Fiul lui Woody Allen îi sare în apărare: „Tata nu a abuzat-o sexual pe sor-mea!”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net