Scandal pe deszăpezire: ”Nu sunt români blocați pe drumurile naționale și pe autostrăzi!”

deszapezire-utilaje-drum.jpg

Utilajele de deszăpezire ale CNAIR au intervenit pe drumurile naționale și ieri, și astăzi
Utilajele de deszăpezire ale CNAIR au intervenit pe drumurile naționale și ieri, și astăzi
Fotografii: CNAIR

Jocuri la nivel înalt! Deputatul PNL Florin Roman a băgat astăzi, 16 decembrie, panică în români. A declarat faptul că mii de români sunt blocați în zăpadă și a cerut demisia șefului CNAIR, Narcis Neaga. Reprezentanții instituției spun însă că informația este falsă și îi cere acestuia să dezmită urgent.”Nu sunt români blocați pe drumurile naționale și pe autostrăzi!”

”Deszăpezirea practic nu există, iar utilajele de intervenție nu există în realitate decât în planurile de intervenție. Din lipsa materialului antiderapant, camioanele au rămas blocate pe majoritatea drumurilor naționale, iar mii de șoferi își blestemă zilele pentru că au îndrăznit să plece pe drumurile lui Neaga! PNL solicită demisia sau demiterea de urgență a șefului CNAIR pentru incompetența și refuzul de a face publice veniturile de natură salarială, conform prevederilor legale!”, a precizat Florin Roman într-un comunicat de presă.

Imediat a venit și reacția reprezentanților Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii din România.

desazpeizre-utilaje-dn12.jpg

Imagine de la deszăpezire de pe DN 12C, localitatea Tașca, județul Neamț
Imagine de la deszăpezire de pe DN 12C, localitatea Tașca, județul Neamț
”CNAIR îi adresează domnului deputat Florin Roman, care a lansat aceste informații false și alarmiste, rugămintea să le dezmintă urgent, deoarece poate creea panică în randul populației. Pe toate autostrăzile și drumurile naționale din România, s-a circulat atât ieri cât și astăzi, iar utilajele de deszăpezire ale CNAIR intervin permanent. În cazul în care au existat restricții de trafic pe anumite sectoare de drum, acestea au fost anunțate din timp și semnalizate corespunzător, inclusiv cu ajutorul Poliției Rutiere. Având în vedere situația prezentată, îi solicităm domnului deputat Florin Roman să vină rapid fie cu dezmințiri fie cu exemple concrete prin care să spună exact la ce sectoare de drum național se referă. De asemenea îi adresăm domnului deputat Florin Roman rugămintea ca înainte să vină cu astfel de declarații alarmiste, să se asigure că nu face confuzie între drumurile naționale și cele județene sau locale”, au precizat autoritățile.

bumbesti-jiu-deszapezire-utilaje.jpg

DN 66, între Bumbești Jiu și Petroșani, este un drum greu, dar utilajele au fost prezente ca să-l deszăpezească
DN 66, între Bumbești Jiu și Petroșani, este un drum greu, dar utilajele au fost prezente ca să-l deszăpezeasc
Fotografii: CNAIR
Totodată, acestea spun că Direcțiile Regionale ale CNAIR le-au acordat ajutor șoferilor care nu au mai putut să înainteze ori au derapat, din cauză că autovehiculele acestora nu erau pregătite pentru iarnă.

În plus, drumarii i-au scos din nămeți pe cei care au intrat cu mașinile pe sectoare de drum închise temporar.

Pentru că drumarii au lucrat intens, de astăzi au fost redeschise circulației Defileul Jiului  și DN 67C, pe sectorul de drum Novaci – Rănca, pentru toate categoriile de autovehicule

Chiar și așa, reprezentanții CNAIR fac apel la conducătorii auto să să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

 

 

Loading...