Scandal pe banii românilor! Bătrânii așteaptă de un an pensiile recalculate

Ultima actualizare:

    Pensionarii fac cozi la ghișee ca să afle ce se întâmplă cu dosarele lor
Pensionarii fac cozi la ghișee ca să afle ce se întâmplă cu dosarele lor

Bătaie de joc! Mii de români așteaptă de peste un an să primească bani de pe urma recalculării. Dosarele au fost uitate de funcționari, iar pensionarii au ajuns să facă reclamații în fiecare zi. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că nu acceptă așa ceva și că va face ordine în rândul șefilor caselor locale de pensii.

Birocrația de la stat și lipsa de interes a unor funcționari publici a atins cote maxime. În special în zona caselor de pensii.

Potrivit ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la preluarea mandatului 22.937 de dosare de recalculare erau în lucru, dintre care 14.452  de mai bine de un an.

Pensiile nerecalculate din cauza managementului prost

În condițiile în care termenul legal de finalizare este de 45 de zile. Motivul? ” Managementul prost”, după cum a explicat demnitarul, care a ținut să precizeze că în ultimele două săptămâni s-a ocupat îndeaproape de această situație, astfel că numărul  românilor care așteaptă banii în plus a scăzut la 8.657. 

43% dintre aceștia sunt înregistrați la Casa Județeană de Pensii Alba Iulia.

Cele mai multe dosare de recalculare întârziate, la Alba Iulia

”Situația este delicată la Alba Iulia, înțeleg că trenează de cinci ani, de când o parte dintre angajați a fost implicată într-o serie de activități suspecte de corupție și lucrurile sunt în continuare în desfășurare. Situația nu a fost rezolvată, deși se cunoșteau problemele din Alba, nu mă surprinde”, a spus ministrul.

Bucureștiul este un alt oraș cu probleme în acest sens, aici fiind 20% dintre dosarele restante, dar și Ilfovul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a dat un ultimatum celor care conduc casele de pensii
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a dat un ultimatum celor care conduc casele de pensii

”Întârzieri au fost deliberate, pentru că PSD nu a vrut să-și asume implicațiile financiare. Dar îi asigur pe pensionari că-și vor primi banii. Vreau ca până la finalul anului să avem un număr cât mai mic de persoane aflate în așteptare. Spre exemplu, la Câmpina și Beiuș recalculările întârziate au fost rezolvate”, a continuat Alexandru.

Șeful Casei Naționale de Pensii va fi demis

Pentru ca toți șefii să se pună pe treabă, ministrul Muncii le-a impus acestora să-și afișeze numerele de telefon și să vorbească cu oamenii.

”Sute de pensionari mă sună săptămânal, îmi spun că au trimis scrisori de șase luni și că nimeni nu le-a dat vreun răspuns, iar la ghișeu sunt tratați total nepotrivit. Este o problemă de atitudine și încerc să-i responsabilizez. Voi avea chiar vizite neanunțate”, a conchis Violeta Alexandru.

În ceea cel privește pe actualul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, Ioan Petru Căprariu, care se află în concediu medical prelungit de când s-a schimbat guvernarea PSD, acesta va fi demis, posibil la finalul săptămânii, când îi expiră șederea acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net