Scandal! Militarul român medaliat la Invictus, păcălit la bani

Ultima actualizare:

    Reporterii Click! i-au întâlnit pe militarii - eroi înainte de Jocurile InvictusFOTO: Dorin Constanda
Reporterii Click! i-au întâlnit pe militarii - eroi înainte de Jocurile InvictusFOTO: Dorin Constanda

Militarul – erou Ionuţ Butoi, medaliat la Jocurile Invictus cu aur și argint, anunţă că se retrage din echipă. Este supărat că a fost premiat de Ministerul Apărării cu mai puțini bani decât ar fi meritat.

Plutonierul Ionuţ Butoi, medaliat la Jocurile Invictus de la Toronto cu aur și argint, anunţă că se retrage din echipă, scrie news.ro. Militarul – erou, care a participat la jocurile de la Toronto în scaun cu rotile, spune că a primit un premiu în bani egal cu al altor concurenți cu rezultate mai slabe decât ale sale.

Militarii din echipa Invictus au fost premiaţi marţi (28 noiembrie) de ministrul apărării, iar oficiali prezenţi la ceremonie spun că Ionuţ Butoi ar fi fost nemulţumit de recompensa financiară primită.

”Cea mai mare ruşine pe care am putut să o primesc ca sportiv! O medalie de aur şi una de argint să fie egală cu medalia de bronz? Asta este! Anunţ cu regret că voi părăsi echipa INVICTUS ROMÂNIA”, a scris Ionuţ Butoi, pe Internet.

Conform unei hotărâri adoptate de Guvern în luna octombrie, militarii români răniţi în teatrele de operaţii care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5.000 de lei, iar cei care vor obţine premii în cadrul acestei competiţii vor fi primi între 7.000 de lei pentru locul al V-lea şi 20.000 de lei pentru primul loc. Guvernul a hotărât că va acorda 7.000 de lei pentru militarii răniţi care obţin locul al V-lea în cadrul competiţiei Invictus, 9.000 de lei pentru locul al IV-lea, 12.000 de lei pentru locul al III-lea, 15.000 de lei pentru locul al II-lea şi 20.000 de lei pentru primul loc.

”Îmi pare rău că Ionuț Butoi, camaradul nostru, este nemulțumit. El a fost premiat în bani așa cum a decis Guvernul, pentru cele două medalii obținute la Toronto. Însă, alți doi militari, care au participat la mai multe probe, dar au avut rezultate mai puțin bune, au luat cam aceeași sumă de bani pentru mai multe probe”, ne-a explicat căpitan Gabriel Ion, conducătorul echipei Invictus.

România a participat la cea de-a treia ediţie a Jocurilor Invictus, de la Toronto, cu o delegaţie formată din 15 sportivi, militari răniți în război, care au obţinut patru medalii: una de aur pe echipe la tir cu arcul, una de argint prin Ionuţ Butoi, la tir cu arcul, una de argint la canotaj (simulator), obţinută de Ciprian Iriciuc, şi una de bronz la 1.500 de metri (Laurenţiu Şerban).

Cei 15 militari români au concurat în şapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, canotaj (simulator), haltere, ciclism, înot şi volei.

Cine este Ionuț Butoi

Plutonier Ionuţ Butoi, 38 de ani. S-a antrenat să tragă cu arcul şi să ridice greutăţi, dar a încercat şi înotul de performanţă şi tenisul de masă. “În 31 august 2008, eram pe maşina de luptă în Afganistan când un proiectil de 80 kg a explodat şi a spulberat vehiculul. M-am ales cu coloana vertebrală fracturată. Sunt paralizat de la brâu în jos. Am fost tratat în Germania. Acum sunt dactilograf la o unitate militară. Am fost încurajat să particip la Jocurile Invictus. La început a fost greu, dar treptat-treptat mi-am dat seama că pot face multe lucruri. Copiii mei, Valentin - 8 ani şi Mihaela - 12 ani, sunt mândri de mine”, ne-a spus Ionuţ Butoi, înainte de plecarea la Toronto.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net