Scandal la Televiziunea Română: uite ce salarii aveau noii colaboratori

Ultima actualizare:

    Stelian Tănase este contestat de către angajaţii TVR
Stelian Tănase este contestat de către angajaţii TVR

Mai mulți angajați ai televiziunii publice au lansat o petiție online prin care trag un semnal de alarmă în legătură cu situația din TVR: reducerea timpului de lucru și a salariilor și cer demisia șefului interimar al instituției, Stelian Tănase.

Paginademedia.ro a publicat petiţia în care apar pe lângă nemulţumirile angajaţilor TVR şi salariile pe care le au unii "colaboratori", veniţi în cadrul Televiziunii Române după inceperea mandatului lui Stelian Tănase.

- Cornel Nistorescu – 2500 euro/lună- Daniel Apostol -2000 euro/lună- Timeea Bereczki- 4.000 lei/lună- Miruna Munteanu 6.000 lei/lună de la TVRi- Mircea Dinescu 6220 euro net/lună de la TVR 1 și 2560 euro net/lună de la TVR 2, la care se adaugă reclama pe față la propriul restaurant- Florin Iaru 6400 lei pe lună pe TVR2- Liviu Mihaiu are un contract foarte bine întocmit, în interesul său, bineînțeles. Dacă nu are mai mult de două ediții pe lună este plătit cu 1300 de euro pe ediție, dacă are peste trei, se mulțumește cu 1000.Total,13.100 de euro/sezon.

Fragmente din petiţia angajaţilor TVR

"Declarațiile din 6 martie 2014 anunțau trei soluții pentru redresarea TVR: reducerea cheltuielilor de producție, obținerea aprobării pentru indexarea taxei TV și obținerea unei amnistii fiscale. Acestea s-au transformat după două luni în soluții manageriale ca insolvența TVR și tăierea a 25 % din salarii prin reducerea programului de lucru cu o zi pe săptămână sau două ore pe zi.

În numeroase luări de poziție și interviuri, domnul Director General Interimar acuză salariații SRTV pentru situația în care se găsește instituția. Domnule Director General Interimar, vă informăm că NU este conform cu regulamentul intern al SRTV, să vorbiți permanent despre eșecul TVR și nu despre eșecul managerilor din TVR, o nuanțare cel puțin morală pe care o cerem public intelectualului, ziaristului și mai ales directorului Stelian Tănase. Vă solicităm public, domnule Director General, să criticați în discursurile și interviurile dvs. „managerii TVR” și nu „TVR”.

La fiecare ședință a Comitetului Director, șefii de canale sunt “certați” de Directorul General Interimar pentru că difuzează emisiuni ai căror protagoniști nu sunt agreați de domnul Tănase. Așa s-a întâmplat în cazul interviului cu Lucian Boia iar alte inițiative au fost stopate din fașă. Emisiunea despre condiția intelectualului în România, cu invitații Gabriel Liiceanu și Andrei Pleșu, nu s-a realizat niciodată, dar a stârnit o altă polemică, aducând din nou prejudicii de imagine Televiziunii Române.

Se prefigurează o nouă încercare de a ne acoperi de ridicol: Premiile TVR. Nu știm la ce vor folosi, nu știm de ce le acordăm. Prestigiul nu se (re)dobândește acordând premii, ci câștigându-le! Or, premii nu se pot lua pe șuete între prieteni în studio, pe formate reșapate de la concurența televiziunilor de apartament."

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net