Scandal la sediul Fondului de Garantare a Creditelor - Programul Prima Casă. Salariații luau șpăgi de sute de euro

Ultima actualizare:

    Mascații au confiscat de la sediul Fondului de Garantare teancuri de acte și au ridicat mai mulți funcționari
Mascații au confiscat de la sediul Fondului de Garantare teancuri de acte și au ridicat mai mulți funcționari

Șpăgi între 200 și 500 de euro pentru rezolvarea dosarelor peste rând sau trecerea cu vederea a documentelor lipsă. Sunt acuzațiile procurorilor de la Parchetul Înaltei Curți, care fac joi dimineaţă 23 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, una dintre adrese fiind sediul Fondului de Garantare a Creditelor - Programul Prima Casă. Reprezentanții Fondului de Garantare nu recunosc acuzele și spun că dosarele sunt rezolvate în doar câteva zile de la depunere

Potrivit news.ro, este vorba de un dosar de corupţie instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Au  fost emise mandate de aducere pentru opt persoane, suspecte în acest dosar, iar 60 de martori ar urma să fie audiaţi. În acest caz este implicat şi un şef de serviciu din cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor, alte persoane implicate fiind diverşi funcţionari şi intermediari, printre care şi un militar.

"La data de 19.07.2018, începând cu ora 09.00, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R., pun în aplicare 23 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la o instituţie de interes public, la birourile şi domiciliile mai multor angajaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie", anunţă Ministerul Public.

Din materialul probator administrat până în prezent s-a stabilit faptul că persoanele cercetate obişnuiesc să condiţioneze urgentarea îndeplinirii actelor ce intră în îndatoririlor lor de serviciu de primirea unor sume de bani.

Concomitent, cu sprijinul specialiştilor din cadrul A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, vor fi făcute controale fiscale şi verificări de specialitate la o societate comercială deţinută de una dintre angajatele cercetate şi pentru stabilirea fluxurilor financiare aferente sumelor de bani obţinute ilegal de personale implicate în mecanismul infracţional.

Aceste acţiuni vizează şi un subofiţer din cadrul unei unităţi militare din Bucureşti, cercetările faţă de acesta fiind realizate distinct de către procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net