Scandal la marșul comemorativ al Revoluției, din Timișoara. George Simion, huiduit după ce AUR a ținut un miting

Ultima actualizare:

    foto: News.ro
foto: News.ro

Tradiţionalul marş al suporterilor din Timişoara, în care s-au comemorat evenimentele din urmă cu 31 de ani, din timpul Revoluției de la 1989, nu a fost lipsit de incidente în acest an. Pe lângă momente de reculegere, coroane de flori şi lozinci, s-a iscat și un scandal, după ce partidul AUR a ținut un miting.

În centrul orașului, unde revoluționarii voiau să aprindă lumânări pentru pomenirea eroilor era organizată o manifestație a partidului AUR, în frunte cu liderul formațiunii George Simion.

Motivul scandalului dintre cele două tabere

Revoluționarii le-au reproșat celor de la Alianța pentru Unirea Românilor că au trimis în Parlament doi foști militari implicați în represiunea Revoluției din 1989. De asemenea, ei și-au manifestat nemulțumirea față de prezența celor de la AUR în fața Operei, simbol al Revoluției. 

Jandarmii au făcut un cordon între cele două tabere în încercarea de a preveni incidentele, informează Digi 24.

„Considerăm prezenţa la Timişoara a unei delegaţii AUR a fi o provocare şi o profanare a idealurilor Revoluţiei şi ale Proclamaţiei de la Timişoara, la care ne opunem categoric. (..) 

Am învins, fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce acum reprezintă partidul lui George Simion”, se arată într-un comunicat transmis de către preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Răzvan-Mihalcea, prin care se cere demisia parlamentarilor AUR Francisc Tobă şi Nicolae Roman, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimare Revoluţiei.

„Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluţiei din Timişoara”, se afirmă în comunicatul Societăţii Timişoara, potrivit Agerpres.

Marș al suporterilor, în cinstea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989

Suporterii alb-violeţi au organizat, miercuri seara, Marşul Eroilor, un omagiu pe care aceştia îl aduc an de an celor care s-au jertfit pentru libertate la Timişoara.

Aproximativ o sută de de tineri, mai puţini decât în alţi ani, din cauza pandemiei de coronavirus, au pornit pe jos din Piaţa Maria, locul unde s-a aprins scânteia Revoluţiei, şi au mers până la Cimitirul Eroilor.

„Cine uită e complice!” este motto-ul cu care oamenii, păstrând distanţarea fizică şi purtând măşti de protecţie, au pornit pe străzile Timişoarei. Tinerii au purtat flori, torţe, steaguri tricolore şi steaguri ale Revoluţiei cu vechea stemă decupată. Tinerii au strigat mesaje precum "Eroii nu mor niciodată”, "Cinste lor, cinste lor, Eroilor” şi "Libertate” şi au făcut semnul victoriei. Lozincile din timpul Revoluţiei, precum "Libertate”, "Timişoara”, "Păcat, păcat de sângele vărsat” sau "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara” au fost, de asemenea, strigate pe străzile Timişoarei, după 31 de ani. Prima oprire a tinerilor a fost, ca întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană, apoi tinerii şi-au continuat drumul până în faţa Operei, unde au păstrat un moment de reculegere şi au continuat spre Piaţa Unirii. Drumul a continuat până la Cimitirul Eroilor, informează news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net