Sătmărenii plecaţi în Siberia au rămas fără bani şi fără acte

Ultima actualizare:

    Attila şi Kinga, alături  de maşina cu care înfruntă dificultăţile drumului
Attila şi Kinga, alături de maşina cu care înfruntă dificultăţile drumului

Probleme pentru soţii Kinga şi Attila Bertici din Satu Mare, care au pornit pe 12 decembrie, cu o Dacia Duster, spre Oymyakon (Rusia), polul mondial al frigului. În expediţia lor îndrăzneaţă către Siberia, cei doi au avut probleme într-un motel, după ce şi-au pierdut banii şi actele. Întreaga poveste a fost relatată pe canalul de youtube Hello Siberia Expedition.

Nimic nu poate opri familia dornică de aventură! Soţii Kinga şi Attila Bertici sunt decişi să ducă la capăt călătoria de 25.000 de kilometri, la volanul unei maşini Dacia Duster, în 40 de zile, la temperaturi de până la  minus 65 de grade Celsius.

În a doua zi de Crăciun, cei doi au avut parte de cea mai grea zi din expediţia spre polul mondial al frigului. Într-un moment de neatenţie, Kinga şi Attila au rămas fără bani şi fără acte, scrie adevarul.ro. ,,Am avut un incident în holul motelului unde am dormit”, povesteşte Attila pe canalul de youtube destinat expediţiei. “Am luat laptopul şi am mers în cameră, dar am uitat portmoneul pe canapea, era negru şi nu l-am observat. Dimineaţa, ne-am trezit pe la 8.00 să pornim repede, iar Kinga a zis să bem o cafea şi atunci mi-am dat seama că am uitat portmoneul pe canapea”, adaugă sătmăreanul.

Cei doi au apelat la Consulul Onorific al Federaţiei Ruse în România, Gabriel Lavrincic, iar apoi au fost ajutaţi atât de Ambasada Ungariei, cât şi de Consulatul de la Ekaterinburg. Soţii Bertici au fost informaţi de autorităţile din Rusia că trebuie să aştepte la secţia de Poliţie un traducător. În cele din urmă, cei doi au completat un formular şi au pornit către Krasno-iarsk, acolo unde, în aşteptarea unor fonduri din ţară, au rămas la o familie de români care i-a primit în locuinţa lor. „La Krasnojarsk sunt  minus 32 de grade! Suntem la o familie minunată, la familia domnului Vasile Popa, care ne-a invitat la el acasă! Este incredibil că peste tot suntem întâmpinaţi de oameni dragi. Vă îmbrăţişăm!”, au postat Kinga şi Attila. 

Cei doi soţi  rămân optimişti
Cei doi soţi rămân optimişti

Cei doi au ajuns în oraşul Angarsk, lângă Irkutsk. Aici, aceştia au făcut un popas pentru ca maşina Dacia Duster să fie verificatăîntr-un service, întrucât începe să aibă probleme la cele minus 40 de grade Celsius înregistrate.

Traseul temerarilor  din Satu Mare
Traseul temerarilor din Satu Mare

Click! spune

Călătoria inedită a soţilor Bertici poate fi urmărită pe Facebook, pe canalul de YouTube şi pe Instagram. Anul trecut, Attila şi fiul său, Norbert, au parcurs în 40 de zile aproape 30.000 de kilometri cu o Dacia Logan, până la Vladivostok, în extremitatea sud-estică a Rusiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net