Sătenii din Viperești au rămas fără apă în plină pandemie

Ultima actualizare:

    Oamenii sunt nevoiți  să-și facă rezerve
Oamenii sunt nevoiți să-și facă rezerve

În plină criză sanitară, provocată de virusul SARS – CoV – 2, buzoienii se mai confruntă cu un necaz: seceta care persistă de mai multe luni afectează serviciile de alimentare cu apă potabilă.

În aproape toate comunele există probleme din cauza faptului că a scăzut rezerva din pânza freatică. La Vipereşti, oamenii sunt disperaţi fiindcă nu au apă de băut în reţea, scrie adevarul.ro.

Serviciile de furnizare a apei potabile sunt asigurate de Compania de Apă Buzău. ”În două săptămâni, apa a curs o oră. Oamenii au, în mare parte, peste 65 ani. Sunt restricţii de circulaţie și cei mai mulți n-au avut cum să îşi cumpere apă îmbuteliată”, se plânge o localnică din Viperești. “Nu ştie nimeni dacă apa din fântâni e potabilă. Am făcut nenumărate petiţii la Compania de Apă. La primul telefon, habar n-aveau de situaţie, mi-au spus că revin cu un telefon după ce fac cercetări în teren”, explică femeia. Reprezentanţii Companiei de Apă Buzău recunosc că sunt probleme şi dau vina pe seceta prelungită.  Aproape  toate comunele din județ se confruntă cu această situație. La Breaza, cei aproape 3.000 de locuitori ai comunei trebuie să-şi facă rezerve de apă, după ce Serviciul de Apă - Canal a anunţat că va alimenta reţeaua doar cinci ore pe zi, între 9.00 şi 14.00. Zilele trecute, autorităţile locale din comuna Scorţoasa au cerut sprijin Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru alimentarea cu apa necesară ca să adape animalele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net