Șase plaje noi în Rezervația Delta Dunării

plaja-delta-25col-90.jpg

Ne vom bronza în linişte în staţiuni noi, din judeţele Tulcea şi Constanţa

Plaje pe 20 de hectare de nisip fin, iar alături pelicani, cormorani și rațe sălbatice. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început demersurile pentru inaugurarea, chiar în acest an, a șase noi plaje în județele Tulcea și Constanța, informează instituția.

Zonele alese sunt dintre cele în care nu există floră și faună protejate de lege. Acestea nu vor fi concesionate privaților și nu își vor schimba radical aspectul. Din fiecare zonă vor fi alese câte două sau trei hectare de teren care vor rămâne în administrarea primăriilor. Au început discuțiile cu agenții economici și cu autoritățile locale pentru a găsi cele mai bune formule de organizare.

În județul Constanța este vorba despre plaje în Midia, Corbu și Vadu, iar în județul Tulcea de plaje în Sulina, Portița și Sfântu Gheorghe. De exemplu, la Corbu, unde plaja se întinde pe 22 km, va fi stabilită o zonă de circa 3 ha în care se va face turism organizat. Vor fi amplasate toalete ecologice, căsuțe din lemn unde turiștii se vor putea caza și puncte pentru salvamari.

Loading...

Citește și

  • pescuit Delta Dunarii, amanare debut sezon pescuit, prohibitie, seceta, nivel scazut dunare, pescuit navod

    Nivelul extrem de scăzut al Dunării și în interiorul complexelor lacustre din deltă i-au determinat pe reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) să amâne deschiderea sezonului de pescuit cu năvoadele. Restricția e valabilă până la 1 octombrie și e motivată de efectele negative asupra biodiversității pe care le poate avea utilizarea acestor unelte de pescuit.

  • A început ”Delta Dunării pentru toţi”! Programul, unic în România, îşi propune să promoveze zona pescăreasă şi să o aşeze pe harta celor mai dorite destinaţii de vacanţă. Începând de la 349 de lei de persoană, poţi achiziţiona un pachet de două nopţi, care include transport cu autocarul, pensiune completă, transfer cu barca şi excursie pe canale. Pachetul de trei nopţi costă 499 lei de persoană. Iată câteva oferte de cazare!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1