Sars-Cov-2, mai rezistent pe piele decât virusul gripal. Cum îl poți elimina în 15 secunde

Ultima actualizare:

    Sars-COV-2 a făcut peste un milion de victime în întreaga lumefoto: Pixabay.com
Sars-COV-2 a făcut peste un milion de victime în întreaga lumefoto: Pixabay.com

Virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A. Este rezultatul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto. Totuși, ambele virusuri sunt eliminate de dezinfectanţi cu 80% alcool.

Cercetătorii de la Universitatea din Kyoto au descoperit că SARS CoV-2 supravieţuieşte până la nouă ore pe pielea umană. Aceştia au luat probe de pe mai multe cadavre şi au descoperit că noul virus supravieţuieşte de patru ori mai mult decât virusul gripal A, scrie hotnews.ro. Rezultatele studiului, publicate în revista Clinical Inectious Disease, arată că SARS-CoV-2 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană decât virusul gripal A. Însă, ambele virusuri au fost distruse în 15 secunde, de dezinfectanţi de mâini, care conţin 80% alcool. 

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă pentru sursa citată.

Citește și:

Diferențele dintre gripă și răceală. Simptomele la care trebuie să fim atenți

Răceală, gripă sau Covid-19? Simptomele sunt asemănătoare. Iată cum faci diferența între ele!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net