Ca în filme! A sărit în Dâmboviţa ca să scape de poliţie

Ultima actualizare:
Tânărul a fost scos din apă după câteva minute
Tânărul a fost scos din apă după câteva minute

Scene demne de orice film de acţiune, dumninică dimineaţă, 7 decembrie, în centrul vechi al Capitalei: poliţişti, pompieri, medici, scafandri, ambulanţă şi câţiva tineri speriaţi de moarte. Personajul principal: un şofer care a sărit în Dâmboţa, dorind să scape de poliţişti. Motivul? Băuse şi avea permisul suspendat.

Fuga de poliţie era să-l coste viaţa pe Radu (20 de ani), un tânăr din Călăraşi, posesor al unui BMW X6. 

După ce s-a distrat alături de patru prieteni până la 5.00 dimineaţa într-un local din centrul vechi, bărbatul a plecat cu maşina. 

Nici nu s-a urcat bine în ea, că o patrulă de poliţie l-a atenţionat să oprească. Nici semnalele luminoase şi nici atenţionarea prin portavoce nu l-au convins pe tânăr să respecte legea. 

Ştiindu-se ”pătat” şi realizând că nu are scăpare şi va trebui să dea socoteală oamenilor legii, a ales să fugă. Aşadar, a coborât din maşină şi a luat-o la goană spre Splaiul Independenţei, aflat la câţiva metri.


    Tânărul a fost scos din apă după câteva minute
Tânărul a fost scos din apă după câteva minute

În intersecţia Calea Victoriei cu Piaţa Naţiunilor Unite, acesta a sărit gardul de protecţie al râului Dâmboviţa şi a plonjat în apă, nemaipunând la socoteală condiţiile meteo. 

Potrivit specialiştilor, apa avea -2˚C, iar în aer -1˚C. Oamenii legii au cerut intervenţia pompierilor, a scafandrilor şi a medicilor, pentru salvarea vieţii tânărului.

A fost scos din apele reci în şoc hipotermic. După ce i s-au acordat primele îngrijiri medicale, a fost dus la Spitalul Municipal, unde a fost identificat şi i s-au făcut analizele. Aşa au aflat poliţiştii că tânărul nu ”s-a speriat” degeaba. 

De fapt, el avea permisul suspendat (pentru 4 luni) din cauza vitezei şi consumase şi alcool, aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Acum, s-a ales cu un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.  

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net