A săpat un tunel de 40 de metri ca să meargă la pescuit

Ultima actualizare:

    Din casă în tunel se ajunge pe aceste scări. La capătul tunelului, bărbatul a construit o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară
Din casă în tunel se ajunge pe aceste scări. La capătul tunelului, bărbatul a construit o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară

Un bărbat din judeţul Galaţi i-a şocat pe poliţiştii, care zilele trecute au descoperit că acesta şi-a săpat un tunel lung de 40 de metri pentru a putea să pescuiască neştiut de nimeni.

Marcel Bârgăoanu (44 ani) este din localitatea gălăţeană Furcenii Noi şi spune că de mic este pasionat de tuneluri. În urmă cu 7 ani, în 2008, a ajuns la concluzia că îşi poate realiza singur tunelul vieţii lui, plecând din gospodărie, până pe malul unui lac de acumulare.

Marcel Bârgăoanu s-a ales cu dosar penal după 5 ani de muncă
Marcel Bârgăoanu s-a ales cu dosar penal după 5 ani de muncă

Timp de cinci ani, până în 2013, a săpat la galeria lungă de 40 de metri şi înaltă de 2,5 metri. Nimeni, în afara familie, nu a ştiut de tunelul care prindea formă la şapte metri sub pământ. 

”Am lucrat şi în Italia, unde am fost într-un astfel de tunel. Acolo mi-a fost frică pentru că nu era lumină, dar aşa m-am ambiţionat să-l termin pe al meu. Am pus şi instalaţia de la brad ca să avem lumină, să vedem pe unde mergem. L-am săpat la târnăcop şi mă gândeam că o să pot să le dau şi eu pescarilor o bere sau o apă rece, că aici este mult mai frig ca afară. Să ştiţi că am săpat la tunel ca să îmi consum energia”, ne-a povestit bărbatul. Pentru ca galeria să rămână secretă, bărbatul a mascat uşa de la ieşirea de la lac cu pomi şi a scris pe ea mai multe mesaje descurajatoare.

Tunelul lui Marcel ar fi rămas poate secret dacă, zilele trecute, poliţiştii nu i-ar fi bătut la poartă. În tunelul săpat cu atâta efort, oamenii legii au găsit şapte plase monofilament, o barcă pneumatică de pescuit şi alte scule. Ei îl acuză pe localnic că ar fi folosit tunelul ca să poată bracona şi i-au făcut dosar penal. ”Eu aveam nişte plase, pe care le-am găsit prin sat, dar nu ieşeam cu ele la pescuit. Eu am doar undiţe. Dacă eram pescar aveam şi eu un Audi în ogradă! Eu sunt asistat social. Cred că aceia care braconează de fapt pe lac mi-au trimis poliţiştii pe cap”, a adăugat Marcel Bârgăoanu.

  • RECORD. În august 2014, o bandă de hoţi de naţionalitate română a săpat un tunel lung de 150 de metri, până la seifurile unei bănci din oraşul spaniol Elche, din regiunea Alicante. Hoţii, care se dădeau drept muncitori care lucrează la renovarea unei case, nu au reuşit să dea spargerea, pentru că paznicii şi-au dat seama.

Cât jumătate de teren de fotbal

Tunelul este impresionant: are o lungime de aproximativ 40 de metri, aproape cât jumătate din lungimea unui teren de fotbal. Tunelul lui Bârgăoanu are o înălţime de 2 metri şi o lăţime de 1,2 metri şi este luminat cu instalaţie de pom.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net