Şantierele nimănui

Ultima actualizare:
Aqua Park Tineretului
Aqua Park Tineretului

Un megabulevard, care ne-ar permite să străbatem oraşul de la nord la sud în doar 30 de minute, şi un parc acvatic, la standardele celor din Occident, s-au împotmolit în cel mai pur stil românesc.

Praf şi pulbere. Doar asta s-a ales de două dintre cele mai îndrăzneţe proiecte lansate în Capitală. Bucureştenii au visat frumos când li s-a spus că peste doi ani vor „tăia” oraşul cu maşina în doar o jumătate de oră.

La un an şi două luni de la startul lucrărilor la bulevardul Uranus, proiectul a fost blocat în instanţă pe motiv că Municipalitatea a ars etape în avizarea lucrării.

O organizaţie neguvernamentală s-a luptat pe toate fronturile cu edilii şi a câştigat: proiectul nu are utilitate publică, iar primăria s-a grăbit să demoleze 74 de imobile-ruină, aflate în zone protejate. Rezultatul?

Bucureştenii din zona afectată vor sta cu şantierul la poartă până în toamna anului viitor.

În luna august a acestui an, bucureştenii ar fi trebuit să facă prima baie în parcul acvatic din Tineretului, proiect în valoare de 20 de milioane de euro. Lucrările sunt, însă, blocate din cauza unui document care nu mai vine.

„De trei luni, 180 de muncitori aşteaptă un amărât de aviz de defrişare. Ni se pun beţe în roate, fără motiv. Acum, o asociaţie care pretinde că luptă pentru salvarea Bucureştiului ne contestă proiectul. Oamenii ăştia atacă orice investiţie din oraş, au 300 de procese deschise”, ne-a spus Marcel Toader, directorul firmei care execută parcul acvatic din Tineretului.

Aqua Park Tineretului

Pe terenul viitorului parc acvatic nu e ţipenie de om. Muncitorii au început să sape gropi pentru viitoarele piscine, însă nu le pot termina fiindcă pomii le stau în cale. „Ne-au cerut, în premieră pentru un proiect din Bucureşti, să identificăm prin satelit toţi arborii din zona aceea. Două săptămâni am muncit ca să numărăm din cer 600 de copaci”, ne-a spus Marcel Toader

Bulevardul Aviatorilor
Bulevardul Aviatorilor

Bulevardul Aviatorilor

Această arteră a fost complet asfaltată în şase luni anul trecut, însă lucrările de reabilitare a bretelelor de acces pe bulevard au depăşit toate termenele. De nouă luni se lucrează la ele şi muncitorii mai au nevoie de încă şase pentru a le da în folosinţă


    Bulevardul Aviatorilor
Bulevardul Aviatorilor
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net