Sancțiuni la Spitalul Județean Arad. Rudele mai multor pacienți Covid susțin că bolnavii au fost sedați și lăsați să moară cu zile

Ultima actualizare:

    Bolnavii de COVID-19 ar fi sedați, că să nu se agite, la Spitalul Județean din Arad Foto: Digi24
Bolnavii de COVID-19 ar fi sedați, că să nu se agite, la Spitalul Județean din Arad Foto: Digi24

Situație revoltătoare în Arad! Mai mulți bolnavi de Covid-19 ar fi fost sedați, ca să nu se agite. Familiile victimelor susțin că pacienții au murit cu zile, din cauza tratamentului primit la Spitalul Județean din Arad.

Există nu mai puțin de șapte reclamații din partea familiilor celor decedați de Covid-19 la Spitalul Județean Arad. Una dintre reclamante susține că mama ei a venit pe picioare la spital pentru o evaluare post-Covid, dar a murit la trei zile după internare, din cauza tratamentului primit, scrie Digi24.. Conducerea spitalului a anunțat mai multe sancțiuni în acest caz.

Spitalul îi poate sancționa doar pe plan administrativ

"Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună", a declarat Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad.

Spitalul îi poate sancționa pe medici doar pe linia administrativă,însă fiica pacientei decedate vrea să meargă mai departe de atât: "Faptul că au fost sancționați este un început de dovadă că ceea ce am afirmat și că ceea ce am susținut de la început că s-au încălcat protocoale acum s-a adeverit. Eu în continuare doresc să folosesc și latura penală. Cei vinovați de uciderea mamei mele să plătească, că aici nu vorbim de sancțiuni pe codul muncii, ci de ucidere din culpă".

"M-am cutremurat și mi-am imaginat-o pe mama cum a stat acolo și ce s-a întâmplat cu ea"

Prin situații similare au trecut și alți pacienți. Fiica unei alte victime spune că mama ei a primit sedative mult prea puternice care i-au provocat moartea: "M-am cutremurat și mi-am imaginat-o pe mama cum a stat acolo și ce s-a întâmplat cu ea. După ce am văzut parcă am văzut-o pe ea efectiv … exact substanțele și tratamentul care se dau acolo le-a primit și mama. Crunt". Acuzațiile de malpraxis urmează să fie analizate de Colegiul Medicilor. DSP Arad desfășoară propria anchetă referitoare la aceste cazuri.

De asemenea, Spitalul Județean Arad a depus plângere penală în cazul unei alte paciente decedate de COVID. Nepoata acesteia a declarat că a dat mită că să găsească un loc la ATI.

"Nu excludem varianta că unul dintre angajații noștri să fi urmărit cu atenție procedurile de transfer din ziua respectivă să fi profitat și să fi solicitat aparținătorilor bani pentru a facilita transferul", a precizat managerul spitalului. 

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net