Salariul uriaș pe care îl câștigă Radu Tudor la Antena 3!

Ultima actualizare:

    Radu Tudor și câțiva colegi de la Antena 3 au spus într-o emisiune că şefa DNA ar fi dispus muşamalizarea anchetei în dosarul Bercea Mondial - Mircea Băsescu
Radu Tudor și câțiva colegi de la Antena 3 au spus într-o emisiune că şefa DNA ar fi dispus muşamalizarea anchetei în dosarul Bercea Mondial - Mircea Băsescu

Informaţii extrase de reporterii „Adevărul“ din dosarul procesului în care şefa DNA îi acuză de calomnie pe realizatorii emisiunii „Sinteza Zilei“ arată că procurorul-şef a depus probe complexe, privitoare la veniturile mari ale pârâţilor, pentru a dovedi că aceştia nu se pot plânge că n-au bani să-i achite în solidar daune morale, stabilite de judecători la suma de 250.000 de lei.

La Curtea de Apel Piteşti se judecă procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi postului de televiziune Antena 3 şi jurnaliştilor Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistului Mugur Ciuvică, după ce aceştia au acuzat-o în emisiunea „Sinteza zilei“, din data de 19 iunie 2014, că ar fi dispus muşamalizarea anchetei în dosarul Bercea Mondial - Mircea Băsescu.

În procesul cu vedetele Antena 3, procurorul-şef al DNA a cerut, iniţial, daune morale pentru calomnie în valoare de 1 milion de lei. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis că suma este prea mare şi au redus-o la 250.000 de lei.

Acuzaţii s-au plâns, la acea vreme, de faptul că suma, raportată la salariul mediu pe economie pe 2015, este exagerată, scrie adevarul.ro.

La rândul ei, şefa DNA a venit cu contra-argumente în concluziile depuse la dosar: „Motivaţia apelanţilor, potrivit căreia «obligarea la plata în solidar a sumei de 250.000 lei ar scoate în evidenţă nelegalitatea şi netemeinicia acestei hotărâri», nu constituie un argument de desfiinţare a hotărârii atacate, cu atât mai mult cu cât această apreciere are în vedere raportarea la valoarea salariului mediu pe economie în 2015 şi nu la faptele reprobabile ce constituie izvorul sancţiunii civile“. Şefa DNA face referire şi la veniturile jurnaliştilor de la Antena 3 în argumentaţia sa: „Regretabilă este şi încercarea de victimizare sub aspect financiar a apelanţilor, în condiţiile în care s-a demonstrat nivelul încasărilor din publicitate realizate de emisiunile amintite, iar nivelul câştigurilor financiare ale apelanţilor-pârâţi se situează la un nivel superior exagerat în raport cu salariul mediu pe economie în anul 2015, respectiv suma de 1.706 lei, potrivit adevarul.ro.

Diverse articole de presă demonstrează cu înscrisuri oficiale (declaraţii de avere) nivelul veniturilor realizate de jurnaliştii postului Antena 3 - exemplu jurnalistul Radu Tudor, pentru care se arată că, din contractele cu Antena 3, a realizat în 2012 - 6.500 euro/lună, în 2013 - 7.000 euro/lună, în 2014 - 8.500 euro/lună, respectiv suma de 37.412 lei/lunar, cu un venit anual de 448.335 lei“. Pentru nivelul anului 2014, există ca sursă a veniturilor lui Radu Tudor chiar declaraţia de avere a soţiei, Irina Raluca Zidaru, angajată la Ministerul Afacerilor Externe. În documentul public, Zidaru a trecut la capitolul din dreptul soţului venituri din drepturi de autor din contractul încheiat cu Antena 3 în valoare de 375.599 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net