Salariul minim va fi majorat din ianuarie la 2080 de lei. Angajații cu studii superioare vor lua 2350 de lei

Guvernul Dăncilă 2-majorare salariu minim-salariu diferențiat-salariu studii superioare

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în ședința de guvern că zvonurile privind lipsa banilor pentur pensii nu sunt adevărate
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat noile salarii minime, diferențiate în funcție de studii și vechime

Guvernul Dăncilă a decis vineri, majorarea, de la 1 ianuarie 2019, a salariului minim brut la 2.080 lei şi respectiv, la 2.350 lei pentru angajaţii cu studii superioare

“Această decizie va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019. Adoptăm acest act având în vedere ordonanţa prin care am modificat Codul muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 lei reprezintă o creştere de 9,47%, iar nivelul de 2.350 lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi cu o vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68%”, a anunțat premierul Viorica Vasilica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a respins informaţiile apărute în spaţiul public privind îngheţarea salariilor şi pensiilor anul viitor

Guvernul a renunțat însă la majorarea salariului minim brut lunar pentru românii cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, așa cum era prevăzut în proiectul inițial.

Loading...

Citește și

  • Ministerul Muncii le-a propus patronatelor scăderea coeficientului minim pentru angajaţii cu studii superioare, de la 2 la 1,75, în schimbul acceptării creşterii salariului minim pe economie la 705 lei, începând cu 1 ianuarie 2010.

  • Nu îţi poţi cumpăra haine. Nu poţi merge la film, nu poţi citi o carte, nu îţi permiţi să întreţii o maşină. Abia ai ce mânca. Sunt doar câteva din concluziile pe care le-a tras Robert, la finalul unei luni în care a trăit cu doar 461 de lei, salariul minim net pe economie.