«Salariul de medic-director, sub cel al unei asistente»

4-act-1-3col-calina-calutoiu-gorj.jpg

Nicoleta Căluţoiu spune că ar încasa mai bine ca simplu medic, decât ca director

Incredibil ce se întâmplă cu salariile bugetarilor! Medicul Nicoleta Căluţoiu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Gorj, se află într-o situaţie greu de explicat. Din luna martie, salariul său va fi mai mic decât al unei asistente medicale, aşa că se gândeşte serios să demisioneze din funcţie.

Ea centrează, ea dă cu capul! Nu-i vorba despre un fotbalist, ci despre medicul Nicoleta Căluţoiu, din Târgu Jiu, care de trei ani ocupă funcţia de conducere a Centrului Judeţean de Transfuzii. Tot de atunci nu şi-a mai luat concediu de odihnă, căci instituţia pe care o conduce se confruntă cu lipsa acută de personal. Acum, Nicoleta Căluţoiu este singurul medic al Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, celălalt medic pensionându-se. De angajări nici nu poate fi vorba! În centru ar trebui să fie cel puţin patru medici şi 28 de asistenţi medicali. CTS Târgu Jiu funcţionează cu un medic şi şase asistenţi. Medicul Nicoleta Căluţoiu se gândeşte serios să-şi depună demisia din funcţia de director şi să rămână simplu medic, pentru că ar câştiga mult mai mulţi bani.

4-act-1-3col-calina-spital.jpg

La Centrul de Transfuzie Sanguină lucrează doar un medic şi şase asistente

“Medicii-directori sunt nedreptăţiţi de actuala lege a salarizării. De la 1 martie vom avea salariul mult diminuat, sub nivelul unei asistente. Abia aştept să-i arăt doamnei ministru al Muncii salariul meu, să vadă că sunt salarii care scad, salarii de director. Voi încasa un salariu net de 3.500 lei, în condiţiile în care un medic va avea 15.500 lei brut, la care se adaugă şi sporurile care se vor aplica conform noii legi a salarizării. Eu nu voi mai avea dreptul la sporuri. Mă gândesc să renunţ la postul de director, fiindcă nu pot să am toată responsabilitatea, să fiu ordonator de credite, să fiu şi medic şi să rezolv orice problemă”, a spus directoarea.

«M-au pus să aduc bani de acasă pentru contribuţii»

Daniela Zăvelcă, îngrijitoare cu sfert de normă la o grădiniţă din Roşia de Amaradia, Gorj, a aflat că va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a merge în continuare la serviciu. Mai exact, trebuie să aducă doi lei pentru a se achita contribuţiile la stat.”Dacă nu se remediază, stau acasă”, a spus supărată Daniela.

Loading...