Sălaj: Femeie condamnată să meargă 2 luni la biserică pentru că nu a declarat banii făcuți la videochat

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

De la videochat la biserică nu e un drum atât de lung pe cât s-ar crede! O poate spune o femeie din Sălaj care a primit o condamnare de închisoare cu suspendare și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității, la o biserică, pentru că nu și-a declarat la Fisc veniturile obținute din videochat.

Are 54 de ani și este din Cehu Silvaniei. Între 2013 și 2018, femeia a realizat venituri din activități de videochat de peste 58.000 lei, pe care nu le-a declarat organelor fiscale pentru a plăti impozit și contribuții la sănătate. Fiscul i-a urmărit conturile bancare și așa a descoperit evaziunea. 

Evaziune de peste 10.000 de lei  

”Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil”, a declarat femeia, scrie observatornews.ro. Ea păgubit statul român cu suma de 10.848 lei, din care 8.285 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 2.563 lei reprezintă contribuția de asigurari sociale de sănătate (CASS). Femeia a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat încadrarea juridică.

Instanța a decis că pedeapsa pentru evaziune fiscală trebuie să conțină și o parte educativă. Astfel, femeia a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității, la o biserică. A solicitat instanței să presteze muncă în folosul comunității la Parohia Ortodoxă Cehu Silvaniei sau la Biserica Reformată Cehu Silvaniei. 

Citește și: 

Atenție! Pentru o amendă neplătită poți face muncă în folosul comunității

Cristian Boureanu, condamnat la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net