S-a urcat cu toporul în microbuzul elevilor

omul_cu_toporul_digi24.ro_.jpg

omul cu toporul
Bărbatul este filmat cum coboară din microbuz, tacticos, cu toporul în mână, printre copii
Sursa foto: digi24.ro

Scene revoltătoare în comuna Nimigea din Bistrița Năsăud! Un bărbat s-a urcat într-un microbuz școlar plin cu elevi având un topor în mână. Directorul școlii spune că scena nu este chiar atât de gravă pe cât ar vrea s-o prezinte presa, mai ales că aproape toți copiii sunt obișnuiți cu topoarele.

Un bărbat, despre care s-a aflat ulterior că este tatăl unor copii aflați în microbuz, a fost filmat în timp ce călătorea alături de elevi, având un topor în mână. Unealta, care poate fi considerate și o armă albă, nu avea lama protejată cu nimic, iar riscul unui accident, riscul ca un copil să fie rănit a fost foarte mare. Se pare că omul a călătorit mai multe zile la rând împreună cu elevii. Copii mergea la școală, el la tăiat lemne la primărie.  

Potrivit jurnaliștilor de la Știri de Bistrița și citați de digi24, bărbatul apare în filmare stând nestingherit printre copii, ținând toporul, relaxat, de coadă. Când microbuzul oprește, el coboară și-și vede liniștit de drum.

Șoferul va fi sancționat disciplinar

Inspectorul școlar general al județului Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat la Digi24 că în şcoală se desfăşoară o anchetă disciplinară, întrucât legea, categoric, interzice oricărui adult să intre în microbuzul elevilor. „Este vorba despre un părinte al unor elevi. Are trei copii acolo, venea să taie lemne la primărie. Şoferul a apreciat că poate să facă acest lucru. Cineva i-a filmat. Şoferul va fi sancţionat disciplinar conform legii. Directorul şcolii va face anchetă, va întreba şoferul, copiii, psihologul, părinţii, se fac anchete, fiecare va da o declaraţie. La final vom avea un raport scris. Pîână acum avem doar declaraţii verbale”, a mai spus Camelia Tabără.

Directorul școlii: Copiii sunt obișnuiți cu topoarele

Teodor Szasz, directorul şcolii, a afirmat la Digi24 că evenimentul s-a produs din vina şoferului. „Conform regulamentului intern şi regulamentului de folosire a microbuzelor şcolare, şoferul nu are voie să îmbarce persoane străine. Cunoaşte regulile, are liste nominale cu persoanele pe care trebuie să le transporte. Vina e în totalitate a sa”, a afirmat Szasz. Potrivit acestuia, este singurul şofer pe acea rută. „Nu e bine ce s-a întâmplat, dar, personal, cred că nici înfiorător este. Copiii sunt obişnuiţi în gospodărie, chiar şi ei mai ajută la lucrul cu toporul acasă la ei”, a conchis directorul şcolii.

Citește și: 

Anul școlar 2019-2020. Câți elevi au început azi școala în România

Ei sunt puţinii elevi care merg cu autobuzele şcolare

Loading...

Citește și

  • Elevii și studenții sunt interesați să muncească pe timpul vacanței

    A început vacanța și mulți tineri sunt interesați să câștige un ban. Și au toate șansele să prindă un post, mai ales că statul îi încurajează pe patroni să angajeze elevi și studenți. Pentru un salariat venit de pe băncile școlii, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferă câte 250 de lei pe lună.

  • elevi-olimpici-bursa de performanta

    Ministerul Educaţiei a anunţat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevi este cel stabilit de autorităţile locale, aflat în plată în anul şcolar 2018-2019. Bursele încep de la 10 lei și ajung și la 1.000 de lei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1