S-a terminat procesul celor mai mari proxeneți români din Spania. Doi frați au primit împreună 108 ani de închisoare

sebastian-si-cristian-sandulache.jpg

Proxeneții Sebastian și Cristian Săndulache
Proxeneții Sebastian și Cristian Săndulache au primit cea mai mare pedeapsă din Spania dată în ultimii 20 de ani pentur acest tip de activitate ilegală
Foto: captură observatornews.ro
Citeste tot despre: 

Cei doi proxeneți sunt originari din Bârlad și au acționat în Spania în forță pe piața prostituției din 2015 până în 2018 când au fost arestați în baza  unor mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare spaniole. Au fost eliberați și apoi iar arestați după un an. Cei doi frați Săndulache își stabiliseră cartierul general în zona Asturia, mai exact Oviedo unde au avut pe rol mai multe dosare pentru crearea unei grupări infracționale și proxenetism.  

Cum acționau frații proxeneți 

Tinerele românce cu vârste între 18 și 20 de ani, mai ales din zona Moldovei, erau atrase în Spania prin metoda lover-boy de patru membri ai grupării sau erau ademenite cu un loc de muncă bine plătit și o viață mai bună pentru ele și familia lor. Potrivit vremeanoua.ro care citează gazetadespania.es, după ce erau duse cu avionul la Madrid, victimele erau transferate la Oviedo pentru a locui în apartamente închiriate de un alt inculpat. Odatã ajunse în apartamentele unde urmau să se prostitueze, fetelor le erau luate documentele si telefoanele mobile si li se aducea la cunostintã cã trebuie sã plãteascã prețul biletului. Cum nu aveau bani li se oferea singura variantă, practicarea prostitutiei. Dacă refuzau sau nu produceau suficienți bani, erau violate sau bătute. Ziua de lucru a fetelor începea la ora 17:30 si se termina de obicei în jurul orelor de 5:00 sau 6:00 dimineata, în fiecare zi. De asemenea, le era impus si tariful pe care trebuia sã-l perceapã pentru fiecare dintre serviciile sexuale, între 45 si 60 de euro sau mai mult, dacã este posibil. În primele luni toate beneficiile obtinute din acestã activitate erau luate de cei doi frati, femeile neprimind nimic, sub pretextul cã trebuie sã plãteascã pentru biletul de cãlãtorie. Ulterior, la sfârsitul sãptãmânii, proxenetii le lãsau câte 200 sau 300 de euro pentru nevoile de bazã. Din acei bani, fiecare dintre ele trebuia sã-si achite cota la chiria apartamentului în care locuiau, alimentele, dar si restul cheltuielilor. În interiorul clubului, atunci când nu lucrau, fetele erau supravegheate de alte douã femei (angajate si ele), care îi informau prin intermediul mesajelor SMS pe cei doi capi ai retelei de proxeneti, despre toate activitãtile desfãsurate pe parcursul zilei. Ele erau responsabile si pentru colectarea sumei obtinute de la fiecare dintre fete. 

Ce a decis justiția spaniolă 

În urma condamnării definitive, Sebastian și Cristian Alin Săndulache au de executat 53 și respectiv 55 de ani de închisoare și au de plată  500.000 de euro amendă penală și 285 000 de euro daune morale către victime. Presa din Spania a catalogat pedeapsa primită de români, cea mai mare oferită unor proxeneți în Spania ultimilor 20 de ani. Frații Săndulache sperau să fie extrădați în România, dar acest lucru nu se va întâmpla pentru că autoritățile au anunțat că ei nu mai au dosare pe rol în țara natală. 

 

 

 

Citiți și

 

I-au tăiat mâna şi au bătut-o cu ea până la leşin! Ororile prin care a trecut o româncă în Spania

 

Ca la supermarket! Proxeneţii români din Spania şi-au tatuat «fetiţele» cu coduri de bare

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5