S-a renunțat la corturile de triaj de pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii intră de azi direct în Terminalul Plecări

Ultima actualizare:

    Corturile de triaj amplasate în parcarea Aeroportuui Otopeni au început să fie demontateFoto: CNAB
Corturile de triaj amplasate în parcarea Aeroportuui Otopeni au început să fie demontateFoto: CNAB

Aeroportul Otopeni intră în normalitate. De astăzi, 9 septembrie, s-a renunțat la corturile de triaj, astfel că pasagerii au acces direct în Terminalul Plecări. Și restaurantele și cafenelele se deschid.

Accesul pasagerilor este permis, începând cu 9 septembrie, la aeroportul Henri Coandă direct la aerogara Plecări. A fost eliminată obligativitatea trecerii prin corturile din fața terminalului.

Acestea au început să fie demontate și, din 11 septembrie, parcarea în care sunt acum amplasate se va redeschide pentru public.

Regulile care rămân obligatorii pe Aeroportul Otopeni

Toate celelalte cerințe sunt încă obligatorii: măsurarea temperaturii la intrarea în terminal, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5 metri față de celelalte persoane și purtarea măștii astfel încât să acopere gura și nasul.

”Măsurile au fost decise avându-se în vedere confortul pasagerilor, în contextul apropierii sezonului rece, dar și traficul încă redus în contextul pandemiei de Covid-19. Întreg personalul aeroportului a primit atribuția să monitorizeze respectarea cerințelor privind purtarea măștii și păstrarea distanței și, în caz contrar, să solicite intervenția imediată a poliției și jandarmeriei”, a precizat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi București.

Rămân valabile pentru pasageri recomandarea de a se prezenta la timp la aeroport, precum și cea de a respecta semnificația indicatoarelor de direcționare, atât pe fluxul auto din fața aeroportului cât și pe fluxurile de pasageri.

Se permite accesul mașinilor în fața aerogării Plecări

Tot de astăzi, se permite și accesul autovehiculelor (autobuze RATB, autocare, autoturisme personale, taxiuri etc.) în fața aerogării Plecări, pentru debarcarea pasagerilor și însoțitorilor acestora.

De asemenea, s-au deschis restaurante și cafenele, în plus față de cele care și-au reluat deja funcționarea în urmă cu o săptămână.

Reamintim că, în zona aeroportului, circulația auto este afectată de lucrările la conexiunea feroviară a aeroportului cu Gara de Nord, aflate în curs de finalizare.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/suntem-stare-de-alerta-13-reguli-pentru-pasageri-pe-aeroportul-otopeni

https://www.click.ro/news/national/fac-dezinsectie-pe-aeroportul-otopeni-de-frica-coronavirusului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net