S-a redus numărul biletelor de tratament! Totul despre cum se desfășoară sejurul pensionarilor în stațiunile balneare

pensionari-la-tratament.jpg

S-au reluat plecările la băi pentru pensionari, dar în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus
S-au reluat plecările la băi pentru pensionari, dar în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus

Președintele țării, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi, 15 iulie, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Cu toate acestea, se pleacă la băi, dar s-a redus numărul biletelor de tratament. Click! vă spune totul despre cum se desfășoara sejurul pensionarilor în stațiunile balneare.

În 16 martie, plecările la băi au fost suspendate. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a sistat emiterea biletelor de tratament în stațunile balneare.

Acestea au fost reluate din 24 iunie, când România a intrat în stare de alertă, după ce hotelurile au fost deschise, la fel și terasele și bazele de tratament.

Durata sejurului pe serie este 16 zile, iar a tratamentului balnear de 12 zile.

S-a redus numărul biletelor de tratament! Totul despre cum se desfășoară sejurul pensionarilor în stațiunile balneare

”Pentru optimizarea și desfășurarea în condiții de siguranță a serviciilor de tratament balenear, s-au refăcut repartițiile inițiale de bilete pentru toate seriile, de la reluarea activității în complexele baleneare. Mai exact, prin creșterea numărului de zile de intrare a clienților de la două la patru zile pe serie, cât au fost inițial, până la patru-opt zile și stabilirea unui număr optim de bilete. Vor fi alocate caselor județene de pensii 2.210, pe serie, față de capacitatea hotelieră, care ajunge la 3.154 de bilete, pe serie”, au transmis pentru Click! reprezentanții CNPP.

Măsuri de siguranță în complexele balneare

Pentru ca activitatea complexelor balneare să se desfășoare în condiții de siguranță, hotelierii au luat măsuri.

  • au implementat planul de acțiune pentru prevenirea cazurilor de Covid-19, avizate de către direcțiile de sănătate publică;
  • au stabilit circuite funcționale în compexele balneare, angajații sunt echipați și instruiți permanent;
  • sunt respectate măsuri riguroase pentru regulile de igienă și distanțare socială;
  • există plan de dezinfecție după fiecare procedură medicală;
  • au loc dezinfecții generale în baza de tratament, blocul alimentar și spațiile de cazare după fiecare serie și zilnic se dezinfecteză toate facilitățile medicale.

La începutul anului, Guvernul a aprobat 59.926 de bilete de tratament în bazale care aparțin Societății Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

Dintre acestea, mai sunt de dat 31.000. În plus, există alte 98.068 contractate de alți operatori economici.     

Documentele pentru biletele de tratament se pot trimite pe mail

Persoanele interesate pot depune cererile la casa de pensii în a cărei rază teritorială domiciliază. Pentru evitarea aglomeraţiei la sediile caselor de pensii se transmiterea cererilor prin poștă sau prin mail.

La depunerea cererii pentru acordarea unui bilet de tratament balnear, pensionarul nu mai este obligat să depună copia actului de identitate și talonul de pensie.

Prima serie de tratament disponibilă și unităţile care vor asigura serviciile aferente vor fi anunţate în timp util, prin postarea pe portalul CNPP. Modelul de cerere poate fi descărcat aici.

Datele de contact ale caselor teritoriale de pensii se regăsesc pe pagina web a acestora. Casa Națională de Pensii Publice dispune de structuri complete de cazare, masă şi tratament în 13 staţiuni balneoclimaterice.

Lista care cuprinde stațiunile și tariful integral al biletelor poate fi văzută aici.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1