S-a redeschis cel mai spectaculos drum din România. Unde poţi merge pe Transalpina

Ultima actualizare:

    Trnasalpina este deschis între localitățile Bengești și Rânca
Trnasalpina este deschis între localitățile Bengești și Rânca

Cea mai înaltă șosea din România este parțial deschisă. O plimbare pe Transalpina, drumul care leagă orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba, este posibilă doar pe o porțiune.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNANDR)  îi anunţă pe șoferi că pe drumul naţional DN 67C  Transalpina, sectorul Bengeşti - Sebeş, circulaţia rutieră este deschisă doar între localităţile Bengeşti și Rânca.

În schimb, sectorul de drum naţional cuprins între Rânca şi Sebeş este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului. Asta din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilității asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier. Interdicţia este semnalizată prin indicatoare specifice, încă de la începutul lucrărilor, care au avut loc în 2008. Antreprenorul ROMSTRADE nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevăzut, iar CNANDR a suspendat lucrările în 2012 și se judecă cu societatea pentru a putea rezilia contractual. În plus, Compania de Drumuri cere despăgubiri, întrucât lucrările au fost abandonate și nu au fost conservate, astfel că structura de rezistență s-a degradat și au loc scurgeri de apă.

”Aceste degradări pot constitui un potențial pericol de cedare a drumului sub acțiunea traficului. Menționăm, de asemenea, că sectorul de drum nu a fost echipat de către constructorul ROMSTRADE, cu elementele de siguranță obligatorii: parapeți de siguranță, semnalizare vertical și marcaj rutier. Astfel, în cazul unor condiții dificile meteo-rutiere, acest sector de drum prezintă un grad sporit de risc pentru toți participanții la trafic“, precizează reprezentanții CNANDR. Punctul cel mai înalt de pe Transalpina este în Pasul Urdele  și ajunge la la 2.145 m.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net