S-a întors iarna! Zăpadă abundentă la munte

Ultima actualizare:

    Șoferii sunt sfătuiți să își pună cauciucurile de iarnă dacă au de gând să se ducă la munteFoto: captură video Facebook
Șoferii sunt sfătuiți să își pună cauciucurile de iarnă dacă au de gând să se ducă la munteFoto: captură video Facebook

S-a întors iarna în luna aprilie! Drumarii din Gorj au fost nevoiți să scoată utilajele de deszăpezire, vineri noapte (12 aprilie), pe porțiunea Translapină ce asigură accesul în stațiunea Rânca dinspre Novaci. De câteva zile, mijlocul primăverii s-a transformat în iarnă în mai multe zone de la munte.

Vremea s-a schimbat radical în ultima vreme. Ploaia s-a transformat în ninsoare în vârful muntelui, potrivit stirileprotv.ro. Seara, zăpada așternută pe carosabil măsura deja câțiva centimetri. Trei utilaje au intervenit pentru a curăța șoseaua, fără să fie înregistrate probleme majore. Drumarii îi avertizează că în weekend este necesară folosirea cauciucurilor de iarnă pe munte.

Alertă de vreme rea în toată țara

„Ne așteptăm la ploi în toate regiunile țării. Ne aflăm sub influența unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul țării. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi în toate zonele joase pentru că la munte vor fi precipitații mixte. Aceste ploi vor fi sub formă de averse și vor determina cantități mai însemnate de apă ce vor depăși în intervale de 24 de ore 15-20 l/m pătrat”, a declarat Alina Şerban, meteorolog ANM, citat de observator.tv.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 aprilie, ora 15.00 – 15 aprilie, ora 10.00, este valabilă o informare de ploi moderate cantitativ şi manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși local - în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore - 15...20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30...40 l/mp,

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net