S-a dus timbrul de mediu, s-a golit şi târgul de maşini!

Ultima actualizare:

    15 ianuarie 2017. Asta a găsit reporterul Click! în târgul din VitanFoto: Florin Şuler
15 ianuarie 2017. Asta a găsit reporterul Click! în târgul din VitanFoto: Florin Şuler

Dispare sau nu dispare timbrul de mediu, din 2017? Aceasta a fost întrebarea care a paralizat piaţa auto pentru câteva luni bune. Până mai deunăzi! În 6 ianuarie legea care elimină inclusiv taxa auto a fost promulgată, lucru care se observă şi în parcările târgurilor de maşini.

Vestea că birul auto va fi eliminat de la 1 februarie a reînsufleţit comerţul cu maşini. Dacă până mai ieri nici un cumpărător nu se arăta dispus să se arunce cu capul înainte, acum, târgurile de maşini sunt aproape goale. Românii au dat buzna să cumpere maşini aduse din afară, pe care, în curând, le vor înmatricula gratuit.


    Ianuarie 2016. Anul trecut aleile  din târg erau supraaglomerateFoto: Florin Şuler
Ianuarie 2016. Anul trecut aleile din târg erau supraaglomerateFoto: Florin Şuler

„Am avut un Opel Vectra adus din Germania, stăteam din octombrie cu el la vânzare. Am lăsat la preţ de aproape că nu mai câştigam nimic, dar degeaba. Nici un telefon, nici o ofertă. De când au votat ăştia legea să nu mai plăteşti taxă, au început să sune şi telefoanele. L-am dat alaltăieri cu 2.000 de euro. Cred şi eu că e convenabil! Taxa pentru el ar fi fost de vreo 600 de euro”, ne-a spus Cosmin, un tânăr pe care l-am găsit ieri în Târgul Vitan din Capitală.

Pe aleile pe care odinioară stăteau înghesuite mii de maşini, acum bătea vântul. Două-trei maşini, ici-colo, în general bolizi de lux, prea scumpi pentru buzunarul românului de rând. În rest, mai mult clienţi decât vânzători. „Am auzit că s-a scos taxa asta nenorocită şi am zis că acum e  momentul să cumpăr. Pusesem ochii pe un Ford Focus, dar nu l-am luat din cauza taxei. Acum, ia-l de unde nu-i! Trebuie să cumpăr ceva urgent şi să o înscriu până nu se răzgândesc ăştia şi vin cu altă taxă de poluare”, ne-a mărturisit şi  Nicolae Ţaghină, un bucureştean în vârstă de 52 de ani.


    Nicolae Ţaghină vrea să cumpere un Ford  adus din GermaniaFoto: Florin Şuler
Nicolae Ţaghină vrea să cumpere un Ford adus din GermaniaFoto: Florin Şuler


    Clienţii dau zor să profite  de eliminarea  timbrului de mediuFoto: Florin Şuler
Clienţii dau zor să profite de eliminarea timbrului de mediuFoto: Florin Şuler

Din 1 februarie, haosul din târguri se va muta la RAR şi la birourile de înmatriculări, unde românii vor face cozi ca să-şi înscrie maşinile proaspăt aduse de peste hotare sau pe cele care circulau deja aici, dar cu numere de Bulgaria! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în 6 ianuarie, Legea prin care sunt eliminate 102 taxe nefiscale. Între acestea se regăseşte şi taxa de timbru de mediu pentru autovehicule.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net