S-a dus Paștele la soare, Mazăre e la răcoare

Ultima actualizare:

Anul trecut, de Paşte, voia să ”se dea” cu zmeul în Oceanul Indian, dar l-au oprit procurorii DNA. În 2015, va ciocni ouă roşii în arest, probabil în beciul Poliţiei Capitalei. Primarul Radu Mazăre a fost arestat preventiv 30 de zile, au decis magistraţii.

Radu Mazăre obişnuieşte să îşi petreacă Crăciunul şi Paştele în locuri exotice, precum Thailanda, Madagascar, Papua Noua Guinee, Venezuela, Honduras, Singapore sau Malaezia. Anul trecut, pe vremea asta, făcea cărare la DNA şi nu a putut merge în Madagascar ”cu mama şi cu negrii de acolo, să mă dau cu zmeul”, cum îşi dorea, iar în 2015 va ciocni ouă roşii cu reţinuţii din arestul Poliţiei. Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie au decis joi, 3 aprilie, arestarea preventivă a edilului, după ce DNA a contestat decizia de cercetare în stare de libertate a edilului.

Primarul Constanței a fost arestat pentru 30 de zile fiindcă ar fi luat mită 9 milioane de euro
Primarul Constanței a fost arestat pentru 30 de zile fiindcă ar fi luat mită 9 milioane de euro

Surse din Poliţie au declarat că Radu Mazăre a fost depistat, joi după-amiază, în municipiul Constanţa şi a fost adus în arestul Poliţiei Judeţene, unde va sta până când se va stabili unde va efectua restul zilelor de arest preventiv, scrie Mediafax.

Radu Mazăre este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu, alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, care este acuzat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, scrie Mediafax. Concret, procurorii spun că ar fi luat în total 9 milioane de euro pentru a facilita  câştigarea unor licitaţii şi pentru eliberarea avizelor de urbanism pentru un mall. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive, precizează DNA, citată de Mediafax. Aceeaşi sursă spune că primarul Mazăre ar fi încheiat în 2014 un contract pentru salubrizarea oraşului pe o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat la 1.194.056.850 lei, adică 335 milioane de euro. Numai pentru această afacere edilul ar fi primit 7 milioane de euro.

Desigur că Radu Mazăre are propria versiune în legătură cu acuzaţiile procurorilor şi spune că este nevinovat. Joi, a venit cu gentuţa plină cu documente, nu cum a făcut în 16 martie, când avea bagajul făcut pentru arest. ”Am un trening, o carte, o cruce şi mâncare”, a spus atunci Radu Mazăre, dar a stat la răcoare doar câteva ore.

Darius Vâlcov, arestat pentru trafic de influenţă 

Fostul ministru de finanțe, Darius Vâlcov merge și el în arest. Instanţa supremă a decis joi arestarea preventivă, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. Vâlcov a fost arestat la domiciliu din 26 martie, dar a făcut mai multe drumuri la DNA pentru a completa declarațiile. Marți, a adus cu el și 47 de tablouri, cele mai valoroase, după ce procurorii găsiseră alte 100 de picturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net