S-a decis! Salariile profesorilor, mărite cu 15%, de la 1 decembrie

Ultima actualizare:

    Reprezentanții profesorilor nu sunt de acord cu propunerea Guvernului, făcută în 17 septembrie
Reprezentanții profesorilor nu sunt de acord cu propunerea Guvernului, făcută în 17 septembrie

Liderii federaţiilor sindicale din Educaţie discută luni, la Palatul Victoria, despre majorările salariale din învăţământ, anunță Mediafax. Și asta, după ce Guvernul a propus o creştere de 10%, de la 1 decembrie, iar sindicatele doresc o majorare de 15%, din noiembrie.

UPDATE. Salariile personalului din învățământ vor fi majorate cu 15 la sută, începând cu data de 1 decembrie, a anunțat, luni, după negocierile cu sindicatele, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că de această creștere vor beneficia 304.000 de persoane - cadre didactice și personal auxiliar, scrie Mediafax. „Am convenit ca, după ce s-au acordat creșteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic și didactic auxiliar, 5 la sută în martie și 5 la sută în septembrie, după ce s-au acordat creșteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15 la sută pentru tot personalul din învățământ - didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, a declarat Cîmpeanu. El a precizat că după această ultimă majorare de 15 la sută se ajunge la o creștere medie a salariilor din învățământ cu 26,7 la sută, în acest an. Câmpeanu a adăugat că aceste majorări salariale vor fi prevăzute într-o ordonanță de urgență care va fi promovată în această lună.

Printre cei sosiţi la sediul Guvernului se numără, din partea sindicatelor din Educaţie, Marius Nistor, de la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, și Anton Hadăr, de la Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”.

De asemenea, la Palatul Victoria sunt prezenţi premierul Victor Ponta, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Am solicitat reprezentanților din sectorul educațional să ne păsuiască până pe data de 10 octombrie, pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exercițiului pe nouă luni de zile. După ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorări clare ale salariilor”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, în 17 septembrie, la precedenta întâlnire cu sindicatele din Educație.

Discuțiile de atunci au avut loc după ce, în 15 septembrie, negocierile dintre premierul Victor Ponta şi liderii sindicatelor din Educaţie nu au ajuns la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, în timp ce sindicatele au spus că doresc o creştere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

Solicitările sindicaliştilor din Educaţie de majorare a salariilor au fost transmise guvernanţilor după ce Executivul a decis creşterea salariilor cadrelor medicale cu 25%, începând din 1 octombrie.

Angajaţii din sistemul sanitar sunt primii bugetari care primesc salarii mărite înainte ca noua Lege a salarizării să intre în vigoare.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net