S-a decis în Parlament! Pe 3 iunie este Ziua Națională a Bicicletei. Două miliarde de oameni merg pe două roți

Ultima actualizare:

    Pe 3 iunie, iubitorii mersului pe două roți au de sărbătorit Ziua Națională a BicicleteiFoto: Shutterstock
Pe 3 iunie, iubitorii mersului pe două roți au de sărbătorit Ziua Națională a BicicleteiFoto: Shutterstock

Iubitorii mersului pe două roți au ce sărbători. Parlamentul a adoptat un proiect de lege care instituie pe 3 iunie Ziua Naţională a Bicicletei, odată cu Ziua Mondială a Bicicletei, care a fost sabilită de ONU, în 2018.

De 200 de ani, bicicleta rezistă alături de noi și ori câte sute de ani s-ar aduna, 2021 va fi primul an în care vom sărbătorim Ziua Națională a Bicicletei.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 3 noiembrie, un proiect de lege care prevede instituirea zilei de 3 iunie ca Ziua Naţională a Bicicletei.

Ziua Bicicletei poate fi marcată de către autorităţile publice centrale şi locale, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau sportiv, consacrate informării şi conştientizării beneficiilor oferite de mersul pe bicicletă.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

Senatul a adoptat pe 30 septembrie proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare la şeful statului.

Ziua Mondială a Bicicletei, tot pe 3 iunie

3 iunie este din 2018 și Ziua Mondială a Bicicletei, decisă de ONU. Sunt undeva în jur de 2 miliarde de biciclete în lume, iar estimările vorbesc despre 5 miliarde prin 2050, după cum spune World Bank blogs. 

Acest lucru înseamnă că mai mult de jumătate din populația planetei știe să meargă pe bicicletă.

Există studii care arată că, dacă oamenii ar face o trecere masivă de la mașini la biciclete, între anii 2015 și 2050 s-ar economisi 24 de trilioane de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri s-ar reduce cu 11%.

Citește și: 

https://www.click.ro/utile/sanatate/9-avantaje-ale-mersului-pe-bicicleta

https://www.click.ro/vedete/romanesti/vedetele-s-au-indragostit-de-biciclete-te-bagi-sa-dai-o-tura-cu-ele

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net