S-a aflat cauza morții celor doi bebeluși de la Spitalul de Pediatrie Brașov

spitalul_de_copii_basov.jpg

brasov, gemeni morti, spital de copii
Bebelușii au fost internați la Spitalul de Copii Brașov
Citeste tot despre: 

Medicii legiști au stabilit cauza morții bebelușilor gemeni din Brașov: pneumonie. Este același diagnostic cu care cei doi copilași de 2 luni și jumătate au fost internați la Spitalul de Pediatrie și despre care medicii au susținut că fuseseră vindecați.

Autopsia a scos la iveală culpa medicală în cazul bebelușilor gemeni morți săptămâna trecută, unul acasă în localitatea Apața și celălalt la Spitalul de Pediatrie Brașov. Medicii legiști au constatat că băiețelul și fetița au decedat din cauza pneumoniei. Părinții copiilor au dat publicității documentele care atestă cauza morții micuților: insuficiență cardio-respiratorie acută, pneumopatie interstițială acută și prematuritate.

Este chiar boala cu care copiii fuseseră internaţi şi trataţi - băiatelul timp de 9 zile, iar fetiţa 5 zile. Revoltată, familia vrea să dea în judecată spitalul pentru malpraxis, iar procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Gemenii au fost externați pe 11 februarie, iar la două zile băiețelul s-a stins acasă. Dusă iarăși la spital, și fetița a decedat câteva ore mai târziu. În cuiuda acestor fapte, medicii spun că bebelușii au fost externați perfect însănătoşiţi și le-au recomandat părinților să le dea vitamina c. “Copilul s-a externat sănătos, prin urmare, în condiţii de normalitate, în condiţii de sănătate nu luăm tratament, nici măcar preventiv”, a declarat pentru stirileprotv.ro Oana Falup, medic specialist pediatru. De asemenea, și directorul medical al spitalului spune că ”Ei au plecat din spital când medicii lor curanţi au constatat că sunt bine.”.

Bunica bebelușilor spune că, în momentul externării, se vedea că aceștia nu sunt prea bine. “Zic, de ce îi mai faceţi injecţia asta? Zice, e un tratament pe care îl mai facem când se externează, e o injecţie. Dar zic, aerosolul ăsta de ce trebuie să îl mai punem la copil? Zice aşa trebuie, ţine-l dumneata că aşa trebuie. La externare? Da, la externare! L-am mai ţinut până să mi-l îmbrac!”, a spus Filomena Lingurar. Revoltaţi, părinţii sunt decişi să dea în judecată spitalul pentru malpraxis, iar o asociaţie care lupta împotriva abuzurilor s-a oferit să-i ajute.

Procurorii au declanşat anchetă penală pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Dată find gravitatea cazului, dosarul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Braşov.

 

Citește și:

Tragedie la Brașov. Bebeluși gemeni, decedați la doua zile după ce au ieșit din spital

Copilul mort după tratamentul dentar, sedat cu propofol și ketamină

 

Loading...

Citește și

  • Copilul în vârstă de patru ani, care a întrat în comă, în urma unei anestezii totale făcute la un cabinet de stomatologie. Copilul în vârstă de 4 ani și 8 luni a murit miercuri seară după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator și nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat după ora 18:00, iar părinții au fost alături de el.

  • Cutremurător! Un copil în vârstă de şapte ani din localitatea ieşeană Paşcani şi-a dat ultima suflare chiar în faţa medicilor care încercau să-l resusciteze utilizând manevre clasice, deoarece defibrilatorul se afla cinci etaje mai jos. Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1