RUȘINE! Parlamentarii și-au votat pensiile speciale

parlament1.jpg

pensii speciale parlamentari proiect vot
Dacă proiectul va fi adoptat, parlamentarii vor primi pensii speciale
Citeste tot despre: 

Proiectul care introduce pensiile speciale pentru parlamentari va primi marți votul final, având șanse mari să fie adoptat. Dacă legea va intra în vigoare, veniturile parlamentarilor care ies la pensie vor creşte cu cel puţin 1.200 de lei pentru cei care au avut un singur mandat, potrivit digi24.ro. Pentru cei care au avut trei sau mai multe mandate, bonusul ajunge la 4.000 de lei.

UPDATE. Parlamentarii și-au votat pensiile speciale, cu 303 voturi „pentru” și 124 de voturi „împotrivă”. PNL a votat împotrivă.

Comisia pentru Statut a avizat favorabil proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, care modifică în acest sens Statutul deputaţilor şi senatorilor, iar raportul comisiei urmează să fie discutat marți în plenul Parlamentului.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

În comisia de Statut s-a introdus un amendament care prevede că parlamentarii care au fost condamnaţi penal nu beneficiază de aceste pensii.

Loading...